NADA

Home/NADA

NADA auriculoterapi mod afhængighed

NADA er forkortelsen for den amerikanske forening ’National Acupuncture Detoxification Association’, som blev dannet i 1985 i USA. NADA er blevet synonymt med en auriculoterapeutisk metode, der tog sit udspring i Østen i 60’erne, men blev videreudviklet i USA op igennem 70’erne. I sin nuværende form er NADA-metoden en behandlingsform, der benytter øreakupunktur for at opnå en balance i kroppen hos misbrugere. Metoden bruges især hos stof-, pille- og medicinmisbrugere, men kan også bruges ved andre former for afhængighed som eksempelvis ved afhængighed af tobak, alkohol, usund mad, eller medicin. Metoden kan altså bruges til mange forskellige former for misbrug, da den er beroligende og balancerende for nervesystemet.

I klinikken benytter jeg metoden til at behandle

Hormonelle forstyrrelser som hedestigninger i overgangalderen og PMS
Hedeture i forbindelse med kemobehandling
Stress
Angst
Afvænning

Jeg arbejder ikke med stofmisbrugere i klinikken, da det ikke er mit speciale.

 

Afhjælp din afhængighed med NADA øreakupunktur

NADA-metoden er en behandlingsform, der benytter øreakupunktur for at opnå en balance i kroppen hos misbrugere. Metoden bruges især hos stof-, pille- og medicinmisbrugere, men kan også bruges ved andre former for afhængighed som eksempelvis tobaksafhængighed.

NADA skal ses som et supplement til anden behandling, så der stadig arbejdes med alle de faktorer, som er involveret i misbruget. Det kan være vanen, de psykiske aspekter og de sociale adfærdsmønstre, som skal håndteres, samtidig med at akupunkturen regulerer de fysiske og psykiske faktorer, der er en del af misbruget.

I Texas, USA, har et behandlingssted for stofmisbrugere et tæt samarbejde med dommerne i området. Når politiet tager på razzia og anholder ludere, alfonser og dealers, der har et misbrug, stilles de for en dommer. Her får de tilbuddet – fængsel eller NADA-behandling.

De såkaldte ”Drug Courts” har eksisteret flere steder i USA siden 1989.

Det kunne være interessant, om psykiatrien i Danmark tog fat om disse metoder og implementerede dem i deres daglige behandling.

Hvilken effekt?

NADA-behandlingen giver en ro i hovedet og i kroppen. Det afhjælper abstinenser, spiseforstyrrelser og øger koncentrationsevnen. Resultaterne viser sig ved positiv påvirkning af søvnbesvær, aggressioner, stress og depressive tendenser.

Der er også flere og flere behandlere, der med god effekt bruger metoden ved ADHD og andre lidelser med hyperaktivitet, hvor det ikke er ualmindeligt, at misbrug netop begynder med en ”selvmedicinering” for nogle af disse tilstande.

Behandlingsmetoden har også vist sig at have en positiv effekt på kvinders PMS, hedeture i kemobehandling samt i overgangsalderen.

Ifølge teorierne virker netop NADA, fordi behandlingen virker afbalancerende på vores yin. Den ”køler” os ned, styrker den indre ro og øger dermed balancen.

Hvordan gives NADA-behandling?

NADA-behandling gives to gange om ugen á 30 min. Fem nåle sættes i akupunkturpunkter i ørene. Behandlingen blandes ikke med kropsakupunktur, som kan forringe resultatet. Efterfølgende kan der sættes ørekugler på punkterne, som patienten selv kan gå og massere for at øge effekten.

Gør det ondt?

Hos patienter, der i forvejen er smerteplaget, eller som er under medicinsk behandling, hvor bivirkningerne kan være øget smertetendens, kan det være ubehageligt. De fleste finder dog behandlingen behagelig og beroligende og går herfra med en afslappet følelse i kroppen.

 

Af Rikke Godthjælp

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!