fbpx

Posturologi / Kropsgenopretning

Posturologi

Posturologi handler om beskrivelsen og behandlingen af menneskets postur, dvs. vores kropsholdning. Behandlingen beskæftiger sig derfor med smerter og forstyrrelser i bevægeapparatet – med rygsøjlen som største domæne, men også psykiske lidelser og dysfunktioner som; stress, depression, dysleksi, søvnforstyrrelser o.l.

Posturologi anvendes af læger, akupunktører, zoneterapeuter, tandlæger og fysioterapeuter.

Læren om kroppens holdning

Vores bevægelser er bevidste, men vor kropsholdning er typisk ubevidst. Posturologi er læren om alle de ubevidste informationer, hjernen modtager om øjnenes stilling i øjenhulen, bidfunktion, indre øre, led, hud, musklernes spænding, føddernes stilling; deres indbyrdes forhold og samarbejde. Alle disse informationer har betydning for, at vi er i stand til at stå op og holde balancen uden at skulle tænke over det.

Det posturologiske system regulerer disse neurologiske styresystemer, som laver muskelspændingen og den stående stilling. Helt enkelt forklaret sikrer det posturologiske system, at der er den rette kommunikation mellem hjernen og kroppens forskellige muskler og nerver.

Posturologisk behandling

Ved første konsultation forsøger vi sammen at finde frem til årsagen til problemet. Dvs. jeg stiller dig en del afklarende spørgsmål, og så tester jeg din kropsholdning på forskellig vis. Ud fra din historie, spørgsmålene og testene finder jeg ud af, hvilken del af det posturologiske system, der er udfordret.

Eksempler på fokusområder:

 • Er din kropsholdning skæv, set ud fra skuldre og hofter?

 • Forstyrrer dine eventuelle briller eller din kæbe din stilling?

 • Kan du holde fokus på et objekt med dine øjne?

 • Er din rygsøjle skæv, eller er rygsøjlens kurver for store eller for små?

 • Har dine fødder deres naturlige svang?

Anne Kathrine

DEA-MARIA

JESPER ELBÆK

Dr. Stephane Maugendre

I videoen forklarer jeg lidt mere om, hvad posturologi er.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

For at rette op på skævheder i kroppen bruger jeg bl.a. øreakupunktur. For at finde de relevante punkter på øret aflæser jeg din puls. Punkterne behandles med permanåle. En permanål stikkes ca 1 mm ind i øret og bliver siddende i en uges tid.

Ud over at få nåle i øret, skal du måske have justeret briller eller have kigget på dine tænder hos tandlægen, behandles med magneter eller have lavet en posturologisk indlægssål, som skal ligge i dine sko.

Du skal måske også aflære nogle uvaner og lave forskellige øvelser hjemme, som vil gavne din kropsholdning. Det kan være øjenøvelser eller afspændingsøvelser for kæben.

Flere dysfunktioner i kropsholdningen?

Den komplekse aktivitet i nervesystemet, som konstruerer kropsholdningen, er en af de sidst erhvervede funktioner, og den er følgelig mindre moden end andre fysiologiske funktioner. Derfor er vores evne til at stå oprejst også meget sårbar. Det kan være med til at forklare, hvorfor der er en høj frekvens af dysfunktioner i posturen.

Desuden fik vi før i tiden mere motion via vores arbejde, transport og almindelig husholdning. I dag har vi mange hjælpemidler og ofte et stillesiddende arbejde. Når vi ikke rører os så meget, bliver vores muskler svagere – og det udfordrer vores kropsholdning.

Posturologi og smerter

Mange smerter kan henføres til vores gang og kropsholdning. En forkert kropsstilling kan medføre, at vi får fysiske smerter i f.eks. ryggen eller nakken eller endda psykiske problemer. Ifølge posturologi er den hyppigste årsag til kroniske, vedvarende eller tilbagevendende smerter, skævheder i kroppen. Meget kan afhjælpes ved motion og udstrækning, men problemerne kan også bunde i gamle skader såsom brud, piskesmæld eller spændinger.

Forudsat at du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, består “uforklarlige” smerter ifølge posturologi ofte i, at der er en fejlstilling imellem kroppens knogler og led, som skyldes asymmetriske spændinger i kroppens muskler. De muskulært betingede smerter kan en posturologisk behandling ofte rette op på.

Ca. 80 % af alle smerter i hoved, ryg, baller og ben stammer ifølge posturologi fra en sådan asymmetrisk muskelspænding, hvor f.eks. rygmusklerne i højre side af kroppen er mere spændte end i venstre side. En sådan skævhed vil medføre, at rygsøjlens hvirvler kommer til at stå skævt i forhold til hinanden, og personen får med tiden smerter.

De smerter, som typisk har en posturologisk årsag, er:

 • Hovedpine, kæbespændinger og -smerter

 • Nakke- og rygproblemer

 • De typiske ledsmerter; skuldre, kæbesmerter, albue- og knæsmerter samt gigtsmerter (især slidgigt)

 • Hoftesmerter, smerter i balder, lænd, lyske, iskiassmerter, akillesseneproblemer og alle former for smerter i fødderne

 • Skævheder i ryghvirvlerne, hvor årsagen er posturologisk, f.eks. skoliose

 • Sportsskader, muskelkramper

 • Piskesmæld

 • Diskusprolaps

Desuden kan spændinger i øjenæblet forårsage andet end fysiske smerter:

 • Øjenmuskulære problemer giver først og fremmest kognitive forstyrrelser såsom indlæringsvanskeligheder, hukommelses- og koncentrationsbesvær

 • Ordblindhed, læsevanskeligheder og hyperaktivitet er også ofte relateret til øjenmuskulaturen og lateralitetsforstyrrelser. (Forstyrrelser i hjernens dominans)

 • Kan medføre følelsesmæssige problemer i forhold til selvopfattelsen og føre til angst, søvnløshed, depressioner og stress

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »