fbpx

Akillessmerter

Når sporten gør skade

Træning er godt for kroppen, men har du fået en forstuvning, en fibersprængning, har du problemer med knæ eller hold i skulder og nakke, behøver det ikke ende med en lang skadesperiode. Sportsskader kan hurtigt og effektivt afhjælpes eller bedres, så din skade heler hurtigere. Jeg har bl.a. hjulpet løbere, der skal løbe lange løb såsom maraton. 

Også hvis du har gamle skader, som du har svært ved at komme over, eller hvis du får den samme skade igen og igen, kan jeg ofte hjælpe dig videre, så du fysisk igen kan komme til at yde dit bedste. 

Jeg har gode erfaringer med forskellige behandlingsformer som akupunktur, posturologi og kinesio-taping til at afhjælpe eller lindre sportsskader. Alle behandlingsforløb er individuelle, og jeg vurderer hver gang, hvilken behandling der er den rigtige for netop dig. 

Generelt vil behandling:

 • forkorte din skadesperiode

 • optimere din restitution

 • fremme blodgennemstrømningen

 • fremme udskillelsen af endorfinerformer

 • reducere hævelse

 • reducere muskelspænding

 • reducere smertefornemmelse

 • øge din bevægelighed

Rikke Godthjælp

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Akupunktur reducerer smerte

Akupunktur afspænder muskulaturen, reducerer smerte og øger blodgennemstrømningen i det skadede område. Det fremskynder helingsprocessen og får kroppen til at restituere hurtigere. Akupunktur er derfor en meget effektiv behandlingsmetode til sportsskader. Læs mere om akupunktur.

Posturologi retter kroppen op

Behandling med posturologi består primært i at genoprette de rigtige signaler mellem hjernen og kroppens muskler og nerver, så kroppens muskler spændes symmetrisk og kroppen rettes op. Hvis du ikke har været udsat for en læsion eller varig skade, skyldes “uforklarlige” smerter ifølge den posturologiske tankegang ofte, at kroppens knogler og led er fejlindstillet i forhold til hinanden. Denne fejlindstilling skyldes, at kroppens muskler spændes asymmetrisk. Læs mere om posturologi.

Kinesio-taping taper dig bedre

Jag anvender ligeledes kinesio-taping i klinikken. Denne teknik er god til at behandle ødemer og skader i led og ved muskelproblemer som overspændte muskler, fibersprængninger og muskler, der er inaktive pga. overaktive muskler.

Fiberskade, fibersprængning, muskelforstrækning

Ved en muskelforstrækning er musklen blevet overbelastet. Musklen har beskyttet sig ved at trække sig sammen og forkorte sin bevægeradius. Ved bevægelse vil musklen trække sig yderligere sammen, og det forårsager smerten. Musklen er nu i en forkortet position, der hæmmer din bevægelsesfrihed og giver smerter, når du bevæger dig.

Ved en fiberskade/fibersprægning er det muskelfibrene, som er bristet. Smerten er langt mere intens, sammenlignet med smerterne ved en muskelforstrækning. Ved behandling af en fiberskade og muskelforstrækning kan din genoptræningsperiode ofte forkortes, og smerterne reduceres.

Forskellige former for skader

 • Knæskader

  Ved knæskader er det ofte muskulaturen på for- og bagside af låret og musklerne i læggen, som forårsager symptomerne i knæet. Behandling vil afspænde muskulaturen, og med fornuftig træning er problemet ofte hurtigt løst. I forbindelse med menisk-, led- og korsbåndsskader øger behandling typisk bevægeligheden, reducerer eventuelle smerter og ømhed og optimerer helingsprocessen.

 • Lyskenskader

  Lysken er et sted, hvor mange sener fra låret hæfter. Der er derfor flere mulige årsager til en lyskenskade. Bliver du behandlet umiddelbart efter skaden opståen, kan skadesforløbet afkortes markant.

 • Skader i ankel og achillessene

  En mindre forvridning i anklen kan skabe store problemer i længere tid. Når du fx vrikker om, vil musklerne i læggen trække sig sammen for at beskytte anklen mod yderligere forvridning. Ved problemer i achillessenen vil læggen også være spændt, hvorfor en del af behandlingen består i at afspænde lægmusklerne. Når muskelspændingen er reduceret, kan du påbegynde genoptræningen.

 • Golfarme & tennisalbuer

  Tennisalbuer er ikke kun et problem for tennisspillere, ligesom golfarme ikke kun er et problem for golfspillere. Problemerne kan opstå ved fx sportsaktiviteter, men også ved monotont arbejde, hvor musklerne overbelastes og bliver stramme.

  En tennisalbue sidder lige under albuen, på tommelfingersiden af underarmen. Sidder den på lillefingersiden, kaldes den for golfarm. Begge dele giver smerter, primært ved bevægelse, og behandles normalt med en stram forbinding og aflastning. Behandles en tennisalbue eller golfarm ikke, kan tilstanden vare ved i måneder, men jeg har erfaring med, at begge dele kan afhjælpes med få behandlinger, hvis du kommer tidligt i forløbet.

 • Ryg- & lændesmerter

  Ryg- og lændesmerter kan have utroligt mange underliggende årsager. De mest almindelige årsager til ryg- og lændesmerter er posturologiske. Læs mere om posturologi.

  Er smerterne akutte, det vil sige nyopståede og stærke, kaldes det for hold i ryggen, hekseskud, facetsyndrom, lumbago, myoser eller slet og ret akutte smerter. Er smerterne af mere end tre måneders varighed, kaldes de for kroniske smerter.

Book en tid i dag

Ring og bestil en tid på tlf. 53 500 801.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »