fbpx

Hvordan foregår en behandling?

Første besøg

Første gang, du kommer, vil vi bruge nogen tid på udfylde din journal. Den indeholder dine grundlæggende informationer og dine grunde til at opsøge Godthjælp. Jeg vil stille dig nogle uddybende spørgsmål, og sammen får vi talt om alle de ubalancer – både store og små – som du gerne vil arbejde med. Akupunktur, auriculo og posturologi er holistiske behandlingsformer, så det er derfor vigtigt at få detaljerne med i journalen.

De efterfølgende gange, du kommer, begynder vi med at tale om, hvordan det er gået siden sidste behandling, og hvad du har mærket af reaktioner eller forandringer. Behandlingen fortsættes ikke, hvis der ikke er sket en bedring efter 4-5 behandlinger, med mindre det er meget tunge lidelser, der kræver flere behandlinger for at se et resultat. Spørg evt, når du bestiller tid. Tager du medicin som antidepressiver, betablokkere, steroider o.l., kan det også tage længere tid, før behandlingen slår igennem.

Behandlingen

Alle behandlinger foregår i et aflukket lokale. Du vil under behandlingen ligge på en behagelig briks og evt lytte til musik. Sko og strømper tages af, og sommetider er det også nødvendigt at tage bluse og bukser af. Et lunt tæppe lægges over mave og ben, og varmelamper holder fødderne varme.

Når punkterne placeres, bliver det gjort ud det gamle kinesiske målesystem, der tager højde for anatomiens forskelligheder hos mennesker. Målet er at placere nålene på meridianerne, hvor der er lettest tilgang til energien. Kroppens organer er tæt forbundet gennem meridianerne, hvilket betyder, at nålene som regel placeres andre steder end der, hvor problemet er opstået.

En behandling er stort set smertefri og varer cirka en time. Der anvendes sterile éngangsnåle for at udelukke eventuel smittefare. Nålene stikkes ned i huden, og patienten kan føle nålestikket som en svag krampe eller udstrålende ømhed. Under behandlingen fornemmer mange en slags berusende fornemmelse efterfulgt af afspænding. Antallet af behandlinger varierer – til tider er en enkelt behandling nok, men oftest skal man have flere.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Reaktioner på behandlingen

Under og efter behandlingen kan der opstå forskellige reaktioner – både fysiske og psykiske. Disse reaktioner er helt normale og kan spænde vidt. Man kan f.eks. føle sig meget afslappet. Andre mærker en summen eller prikken i kroppen, eller måske oplever man kløe. Nogle patienter oplever desuden træthed og følelsen af at være lidt ør i hovedet, mens andre oplever forøget energi og livsmod. Disse reaktioner er helt naturlige og indikerer, at kroppen er i gang med at rette op på ubalancen.

Under behandlingen kan reaktionerne være:

 • Smerter eller ubehag mindskes eller forsvinder.

 • Varme- eller kuldefølelse i kroppen

 • Følelse af tunghed eller lethed

 • Rumlen i mave-/tarmsystemet

 • Uforløste følelser forløses, hvilket kan fremkalde gråd eller latter.

Efter behandlingen kan reaktionerne være:

 • Kortvarig utilpashed

 • Svimmelhed eller kvalme

 • Kraftigt lugtende urin eller afføring

 • Kortvarig opblussen af en lidelse

 • Humørsvingninger

 • Forstyrrelser i menstruationscyklus

 • Tørst

 • Træthed eller øget energi

Det er vigtigt:

 • at du efter en behandling drikker rigeligt med vand. Ved behandlingen løsnes mange affalds- og giftstoffer i kroppen, og du har derfor brug for at få skyllet kroppen godt igennem.

 • at du spiser lidt. Selv om du har ligget stille, har din krop arbejdet hårdt. Et æble, lidt nødder eller en mad er godt at have i tasken til efter behandlingen.

 • at du følger de anvisninger, du har fået under behandlingen.

 • at lægeordineret behandling ikke ændres eller stoppes uden din læges samtykke.

 • at spørge, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Har du spørgsmål til behandlingen, eller vil du gerne bestille en tid, er du velkommen til at give os et kald på tlf. 53 500 801.

Andre behandlinger
Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »