fbpx

Øreakupunktur

Døjer du med problemer i kroppen, hvad end det er allergi eller smerter, kan det behandles ved hjælp af øreakupunktur. Gennem øret er det nemlig muligt at tilgå alle kroppens organer, og på den måde både diagnosticere samt behandle.

Vil du vide mere eller bestille en tid, er du mere end velkommen til at kontakte mig på tlf. 53 500 801, eller udfylde blanketten nederst på siden.

Hvad er øreakupunktur?

Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen. Du skal forestille dig øret som en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det altså afsløres i øret.

To forskellige tilgange til øreakupunktur

Kinesisk øreakupunktur

Øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Metoden har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og kan spores helt tilbage til år 500-300 før vores tidsregning. Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridianlæren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige kropsakupunktur.

Auriculoterapi – Den franske øreakupunktur

Den franske øreakupunktur, auriculoterapi, er den nyeste metode, som stammer fra frankrig. Den blev udviklet af den franske læge og biolog dr. Paul Nogier omkring 1951. Han opdagede, at alle kroppens organer er repræsenteret i øret, hvilket betyder, at smerter og problemer i kroppen kan kureres gennem øret.

Selvom den kinesiske metode blev benyttet længe før den franske, var det først efter Paul Nogier udviklede teorien om “barnet i øret”, at kineserne tog øreakupunkturen rigtigt til sig. Den dag i dag er metoden desuden anerkendt af Verdens Sundhedsorganisation (WHO), som et diagnostik- og behandlingsredskab.

Her kan du læse mere om hvorfor WHO anbefaler akupunktur, og hvilke symptomer og sygdomme de anbefaler at behandle ved hjælp af akupunktur.

Anne Kathrine – specialist i øreakupunktur

Anne Kathrine

Få øreakupunktur hos Dea Leona

Dea Leona

Ejer og specialist i øreakupunktur

Rikke Godthjælp

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Øreakupunktur – vores metoder i klinikken

Hos Godthjælp benytter vores akupunktører begge metoder, da de er overvejende enige om placeringen af organer, skelettet, nerver mm. Der er dog forskel i tankegangen om sygdom og ubalancer, og derfor er tilgangen og metoden til at stille selve diagnosen meget forskellige. Det betyder, at vores viden fra begge metoder har større mulighed for at stille den rette diagnose og afhjælpe dine smerter.

Sådan fungerer en behandling hos Godthjælp

Jeg benytter flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur. Det kan nemlig variere, hvilket redskab der er bedst, alt efter, hvilket problem der skal løses.

  • ASP Permanåle er små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan snildt dækkes af et lille plaster, og du behøver ikke tage særligt hensyn til dem.
  • Engangs-akupunkturnåle er de samme nåle, som benyttes til akupunktur på resten af kroppen. Jeg benytter dem imens du er her, og de sidder derfor i øret mellem 25-35 min, mens du ligger på briksen.

  • Farveterapi med farve tegnet direkte på øret, er en metode anvendt indenfor auriculomedicin.

  • El-stimulation fjerner hævelse og fremmer blodcirkulationen. Den er derfor særligt nyttig, hvis du har led eller muskelsmerter.

  • Ørefrø er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. De skal masseres i løbet af dagen og bruges særligt til børn eller hvis du har nåleskræk.

Akupunktur – ingen krop er ens

For at finde ud af hvad netop din krop har brug for, benytter jeg mig af af metoder inden for auriculomedicinen. I den forbindelse vil jeg have meget fokus på, hvad din krop giver udtryk for, i form af din puls. Den franske måde at tage puls kaldes VAS, og handler om, at din krop selv fortæller, hvilke punkter i øret, der skal behandles. Jeg vil derfor kontinuerligt mærke din puls under behandlingen.

Er du i tvivl om, hvad øreakupunktur kan afhjælpe, kan du klikke på siden “hvad behandles,” og finde en liste over alle de problemer, der kan behandles med akupunktur.

Bestil en tid til øreakupunktur i dag

Har du spørgsmål til vores behandlinger, eller vil du blot bestille en tid til øreakupunktur/auriculo? Så er du meget velkommen til at ringe på telefon 53 500 801, sende en mail til klinik@godthjaelp.dk eller udfylde vores kontaktformular.

Du kan også bestille en tid online lige her.

Auriculo/øreakupunktur i København
Artikler

Book en tid i dag

Vil du bestille en tid eller høre mere, er du mere end velkommen til enten at ringe på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk. Så vender jeg tilbage, så hurtigt jeg kan.


Medlem af PA og DA

Alle behandlere på klinikken er medlem af PA - Praktiserende Akupunktører, som er en faglige sammenslutninger, der sikrer, at du får en kvalificeret akupunktur behandling. For at opnå medlemskab hos disse foreninger kræver det, at man er RAB-registeret.

RAB står for Registeret Alternativ Behandler. Dette sikrer dig, at din behandler er veluddannet, og at din behandler kontinuerligt holder sig opdateret med ny viden.

Dansk lovgivning

WHO - Verdenssundhedsorganisationen under FN har udarbejdet en liste over lidelser, som med fordel kan behandles med akupunktur. Se WHO's liste her

Læger verden over benytter i dag akupunktur, da effekten er stor og i modsætning til stort set alt medicin sjældent har bivirkninger.

I Danmark har akupunktur, gennem studier vist positive resultater ved bl.a. reaktioner efter kemoterapi og graviditetskvalme. Der er også bevislige resultater ved behandling af barnløshed.

Amerikansk militær er med stor succes begyndt at benytte akupunkturen til behandling af posttraumatisk-stresssyndrom på krigsveteraner.

WHO

”Akupunktør” er ikke en beskyttet titel. For ar kunne sikre dig den bedst mulige behandling i Danmark bør du derfor vælge en behandler, der er RAB-registeret.


Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
  • Behandling

    Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
    .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »