fbpx

Fertilitetsproblemer

Infertilitet og fertilitetsproblemer (ufrivillig barnløshed)

Ufrivillig barnløshed – også kaldet infertilitet – er et udpræget problem, der har været stigende de senere år. Dermed søger kvinder med fertilitetsproblemer i stigende grad behandling. 15-20 procent af alle par i den fertile alder oplever på et tidspunkt problemer med infertilitet. Ifølge World Health Organisation (WHO) defineres barnløshed som manglende opnåelse af graviditet trods 1 års regelmæssigt forsøg uden anvendelse af prævention.

Der findes mange forskellige årsager til infertilitet. For kvinden kan det dreje sig om hormonelle forstyrrelser, skader på æggelederne, følgevirkninger af andre sygdomme eller om kvindens lavere fertilitet på grund af højere alder. Hos manden kan det skyldes nedsat sædkvalitet forårsaget af f.eks. stress eller rygning. Det kan også skyldes åreknuder eller inflammation i testikel eller bitestikel.

Undersøgelser viser, at i ca.1/3 af tilfældene findes årsagen til barnløsheden hos manden, i 1/3 hos kvinden og hos den sidste 1/3 findes forklaringen hos begge.

Akupunktur ved fertilitetsbehandling

Akupunktur har været benyttet mod fertilitetsproblemer og barnløshed i årevis i Kina med gode resultater. Flere vestlige studier støtter nu også op om akupunktur som et middel i fertilitetsbehandlingen.

Når et par ønsker at blive gravide, er det vigtigt, at kvinden er fysisk parat med regelmæssig ægløsning, produktion af gode æg, en forberedt livmoderslimhinde til at holde fast på det befrugtede æg og i det hele taget at opbygge kroppens balancer. Ubalancer som PCO, PCOS og endometriose kan ud over menstruationsproblemer også give fertilitetsproblemer.

Jeg har gode resultater med at kombinere akupunktur, posturologi, auriculoterapi og -medicin samt råd om kost, motion og hvile – uanset om graviditeten kan opnås på den naturlige måde, eller om det kræver indgreb som insemination eller kunstig befrugtning (IUI, IVF, ICSI).

Flere undersøgelser inden for de seneste år tyder da også på en positiv effekt af akupunktur i forbindelse med IUI, IVF og ICSI-behandling. I en sammenfatning af disse undersøgelser – en såkaldt metaanalyse af 7 studier – i det anerkendte tidsskrift British Medical Journal (Marts 2008; 545-549) konkluderes, ” at foreliggende videnskabelige undersøgelser tyder på, at akupunktur givet samtidig med oplægning af æg øger chancen for graviditet og fødsel hos kvinder, der får foretaget IVF”.

fertilitetsproblemer og ufrivillig barnløshed
Book en tid nu

Ufrivillig barnløshed er for de fleste et meget følsomt emne. Hvis du har spørgsmål, gerne vil høre mere eller vil booke en tid, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk.

Behandler af fertilitetsproblemer

Rikke Godthjælp

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Sådan kan akupunktur hjælpe ved fertilitetsproblemer

 • Akupunktur øger blodcirkulationen i livmoderen og forbedrer slimhinden, så den er mere modtagelig.
 • Ved hjælp af akupunktur regulerer og harmoniserer den kvindelige cyklus bedre.
 • Akupunktur kan være med til at styrke immunforsvaret og reducere stress, som kan være en hindring for fertilitetsbehandling.
 • Sædkvaliteten og østrogenniveauet kan blive forbedret ved akupunktur.
 • Mindsker risikoen for abort.
 • Regulerer hormonsystemet.
 • PCO og endometriose mindskes.

Graviditet på den naturlige måde

For at kvinders menstruationscyklus kan forløbe ordentligt med blødning, modning af æg og ægløsning, kræver det, at en række hormoner spiller sammen. Blandt andet alder, stressniveau, kost og spisevaner kan være med til at påvirke undfangelsen og forbedre eller forringe chancen for graviditet.

Det er min erfaring, at akupunktur, posturologi og auriculoterapi og -medicin styrker og balancerer kroppens funktioner og menstruationens cyklus. Ved graviditetsforsøg på den naturlige måde behandles som udgangspunkt en gang om ugen i opstartsfasen. Men høj alder eller komplikationer som polycystisk ovariesyndrom (PCO) eller endometriose kan betyde, at jeg anbefaler at øge frekvensen.

Støtte til inseminationsforsøg og kunstig befrugtning

Skal en kvinde have en insemination, har jeg gode erfaringer med at behandle 2-4 gange pr. inseminationsforsøg. Det er en god ide at få behandling løbende op til ægløsning samt behandling samme dag som inseminationen og så igen nogle dage efter inseminationen.

Ved kunstig befrugtning med reagensglasforsøg anbefaler jeg behandling ca. en gang om ugen, gerne 1-2 gange under nedregulering af kvindens egne kønshormoner, 1 gang om ugen under den hormonelle stimulation af æggestokkene og så 1 gang på oplægningsdagen.

Ved komplikationer, høj alder, dårlig hormonrespons, PCO, PCOS, endometriose og efter 2-3 inseminationsforsøg eller reagensglasforsøg anbefaler jeg, at behandlingerne bør starte tidligere i forløbet, og at frekvensen øges.

Se desuden en gennemgang og analyse af kontrollerede kliniske forsøg med akupunktur fra WHO.

Bestil tid til behandling ved fertilitetsproblemer

Har du fertilitetsproblemer? Hos Godthjælp står vores akupunktører i København klar til at hjælpe dig. Vores behandlere har mange års erfaring indenfor akupunktur, og tilbyder både behandlinger samt undervisning i form af vores akupunktur uddannelse

Kontakt os i dag, så sørger vi for, at du får den helt rigtige behandling.

fertilitetsproblemer

Andre behandlinger ved akupunktur

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »