fbpx

Kæbesmerter behandling

Kæbesmerter – kæben er en vigtig kilde til velvære

Har du gener som hovedpine, stress, svimmelhed, generelle smerter, søvnløshed eller sågar fertilitetsproblemer, kan løsningen sidde ét og samme sted – kæben. Mange ved nemlig ikke, at de ellers så forskellige symptomer, kan udspringe i kæbesmerter.

En sund og smertefri kæbe er nemlig en vigtig kilde til såvel fysisk som psykisk velvære. Få kæbesmerte behandling i dag.

Få behandlet dine kæbesmerter hos Godthjælp

Hos Godthjælp Institute møder vi mange patienter med kæbesmerter og kæberelaterede udfordringer. Vores akupunktører har god erfaring med at behandle gener, som kan stamme fra spændinger i kæbemuskulaturen og et dysfunktionelt kæbeled. Derfor ser vi dig også gerne i klinikken, hvis du døjer med kæbegener. 

Vi tilbyder også behandling af hormonbalance, behandling af arvæv og øreakupunktur

Du er er meget velkommen til at ringe til os på tlf. 53 500 801 for at høre, hvad vi kan gøre for dig.

Kæbesmerter behandling
Læs mere om gener i kæben – eller kontakt os for spørgsmål

Vil du blive klogere på kæbesmerter, årsager og behandlingsmuligheder, kan du med fordel læse denne artikel, hvor vi også ser nærmere på kæbens betydning for dit fysiske velvære og dine kognitive evner.

Ønsker du at få undersøgt kilden til dine kæbesmerter og modtage gode råd om behandling og fremtidig forebyggelse, er du velkommen til at booke en tid hos en af vores behandlere for en posturologisk undersøgelse.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Typiske årsager til kæbesmerter

Der kan være mange årsager til, at du har ondt i kæben. Herunder kan du se de typiske årsager.

 • Slag eller ulykke

  En hjernerystelse, et piskesmæld eller slag til hoved eller overkrop, vil ofte give spændinger i kæben og nakken.

 • Inflammation

  Derudover kan det dreje sig om en inflammation, såsom ledbetændelse, slidforandringer, eller betændelse i tandkødet.  Caries i tænderne og andre tandproblemer kan også være en medvirkende årsag.

 • Kæbespændinger

  Når man har kæbespændinger, er der én vigtig faktor, der skal tages med i ligningen, og det er: kontrol. Når vi skal kontrollere vores følelser, benytter vi kæben – vi bidder tænderne sammen og ”klarer situationen”. Er du derfor ked af det, vred, angst, forurettet eller i konflikt med nogle i dine omgivelser, vil du automatisk bide hårdt sammen.

  Af den grund vil vi altid tage en grundig snak med dig, når du besøger os hos Godthjælp Institute.

  Vores behandlere er specialiseret indenfor posturologi – et område, der undersøger, beskriver og behandler menneskets kropsholdning. Vi har derfor gode forudsætninger for at bestemme sammenhænge mellem kæbesmerter og symptomer andre steder i kroppen – også de psykiske.

Afhjælp dine kæbesmerter på egen hånd

Hvis du har mange kæbesmerter, kan du starte ud med selv at prøve at afhjælpe smerterne. Det kan gøres ved at træne åbne- og lukkemusklerne. Åbnemusklerne træner du ved at åbne munden halvt for derefter at forsøge at åbne den yderligere, samtidig med at du med din hånd skubber imod under kæben med tilsvarende kraft.

Du kan træne dine lukkemuskler ved at åbne munden halvt og prøve at lukke den, mens du med pegefingeren på hagen hiver ned med samme kraft, som du forsøger at lukke med. Ved begge øvelser bør du holde trykket omkring 10 sekunder, ligesom du med fordel kan lave øvelserne flere gange dagligt.

Mangler du inspiration til andre hjemmeøvelser mod kæbesmerter, kan du finde flere kæbe- og tungeøvelser her.

Hvornår skal du have behandling for kæbesmerter?

Ganske vist kan du både forebygge og behandle kæbesmerter med træning og øvelser. Men da kæbesmerter kan have mange årsager, hjælper øvelserne ikke nødvendigvis på lige netop dine smerter. Her er det vigtigt, at du kontakter en klinik. 

Vi anbefaler derfor, at du besøger os, hvis du:

 • Døjer med gener i kæben.

 • Døjer med andre udfordringer, som du har mistanke om, kan stamme fra kæbeområdet.

Behandling af kæbesmerter hos Godthjælp

Når du besøger os i klinikken, vil vi altid starte med at stille en række spørgsmål for sammen med dig at kunne kortlægge dine smerter – og ikke mindst finde en måde at behandle dem på.

Når vi i fællesskab har diagnosticeret årsagen til dine gener, vil vi tilrettelægge en effektiv behandling derefter.

I arbejdet med posturologi har vi især fokus på ørerne, da ører og kæbe er tæt forbundet. Derfor vil behandlingen ofte bestå af blandt andet akupunktur eller massage af ørerne samt eventuel behandling med frekvenser, farver eller elektroniske impulser. Er der behov for det, vil vi også tilrettelægge et træningsprogram, der kan forebygge og behandle dine kæbesmerter.

Finder vi ud af, at du har bestemte vaner i hverdagen, der kan forværre dine kæbe smerter, vil vi sammen finde en løsning.

Tygger du for eksempel ofte tyggegummi, bider du negle, hviler du ofte hovedet på hænderne, eller har du for vane at tygge i kuglepennen, kan du belaste din kæbemuskulatur unødigt.

Slip af med dine kæbesmerter i dag

Har du gået rundt med smerter i kæberne længe nok? Bestil en tid til behandling i dag. Du kan kontakte os på telefon 53 500 801, sende en mail til klinik@godthjaelp.dk eller bestille en tid online. Vi ser frem til at høre fra dig.

 

Behandling af kæbesmerter
Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »