fbpx

Zoneterapi

Hvad er zoneterapi?

Zoneterapi er en meget gammel terapiform. Der er fundet vægmalerier tilbage fra det antikke Egypten. Nogle mener, at det er indianerne, som opfandt zoneterapien, og at inkaerne har forfinet metoden, der minder om den, vi kender i dag.

For mere end 5000 år siden brugte man både i Kina og Indien trykpunkter som behandlingsform. Nogle videreudviklede det ved at sætte nåle i punkterne, mens andre fortsatte ved hjælp af tryk på punkterne.

Har du spørgsmål eller vil bestille en tid, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk.

Zoneterapi er fx gavnligt ved:

 • Pollenallergi

 • Stress

 • Hovedpine og migræne

 • Nakkespændinger

 • Menstruationsproblematikker

 • Fordøjelsesproblemer

 • Kolik

 • For højt/lavt blodtryk

 • Hyppige infektioner, forkølelser m.v.

 • Søvnproblemer

 • Overgangsaldersymptomer

  Og meget mere

Rikke Godthjælp

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Men hvad er zoneterapi egentlig, og hvorfor virker den?

"Zoneterapi er en behandlingsform, hvor vi via trykbehandling på fødderne kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen"

"Enhver ubalance i kroppens organer og vævsområder vil afspejle sig i vævsområder på fødderne. En trykbehandling af dette vævsområde vil virke tilbage med en normaliserende effekt på det pågældende organ eller vævsområde"
Kilde: "Zoneterapi" af Jørgen Frydlund

De fleste mennesker kender til zoneterapi, og det vurderes da også, at ca. 20 % af den danske befolkning har prøvet det før eller siden.

Der er flere hypoteser omkring, hvad det er, der gør, at zoneterapi virker. Den ene hypotese er, at det er via nervesystemet, at zoneterapien skaber balance i kroppen. Nervesystemet er et meget fintfølende system, som fortæller dig, når kroppen er i ubalance. Du kender det bl.a. som smerte, når du har ondt i knæet, har hovedpine eller når du brænder dig på fingeren. Nervesystemet fortæller din hjerne, at det gør ondt, og du fjerner straks fingeren. Kroppen reagerer ved at sørge for, at såret heler op.

Det samme er gældende for zoneterapi, da foden er inddelt således, at hele kroppen er repræsenteret på og under foden, og ved at stimulere ved hjælp af diverse trykmetoder påvirkes de spændinger, der er. Du mærker det som ømhed/smerte. Nervesystemet fortæller de pågældende områder/vævsområder, fx organer, at der er ubalance, og ved hjælp af zoneterapi reagerer kroppen ved at skabe balance ved bl.a. at øge blodtilførslen til det gældende område/organ. Det kender du bl.a. fra, når du får massage, hvor du kommer med spændinger og forlader massagebriksen med mindre muskelømhed.

Vi taler aldrig om, at det er selve organet, der er i ubalance, men at det er organets energi, der er i ubalance. Og det er den energi, som skal have et kærligt skub.

Vi taler heller ikke sygdom i væv eller organer. Det lader vi lægerne om at diagnostisere. Dette er vigtigt for mig at understrege!

Hvorfor får vi så alle de ubalancer?

Vi har allesammen ubalancer, som i mere eller mindre grad vil påvirke vores krop.

Allerede fra vi bliver født, vil vores kostvaner, søvnmønster, stressniveau med mere være medvirkende til, at vil udvikler ubalancer i kroppen. Det kan ikke undgås. Men ved at tage symptomerne seriøst samt lytte til vores krops signaler kan vi minimere den skade, der allerede er sket, samt forebygge yderligere skader, smerter med mere. Desuden kan vi ikke komme uden om, at vores genetik også er en medvirkende faktor til, at vi udvikler ubalancerne.

Men når det er sagt – jo længere tid, vi ignorerer kroppens signaler, desto værre bliver symptomerne, hvilket vil vise sig ved, at en eventuel smerte vil forværres eller komme hyppigere. Det være sig migræne, rygsmerter, fordøjelsesproblemer og smerter i knæet, for blot at nævne nogle stykker.

Hvad kan vi selv gøre for at minimere ubalancerne?

Her kan zoneterapi samt auriculoterapi (øreakupunktur) være en god måde at give kroppen det kærlige skub i den rigtige retning, som kroppen har brug. Kroppen er fantastisk til at helbrede sig selv, og zoneterapien er en god katalysator til at få kroppen i balance igen, ligesom zoneterapi kan bruges forebyggende.

Vidste du at

At huden er kroppens største organ? En sund og hel hud er vigtig for at bevare et godt helbred og velbefindende. Huden beskytter dig ikke kun imod kulde og varme, men også mod sygdomme.


Andre behandlinger
Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »