Zoneterapi er en meget gammel terapiform. Der er fundet vægmalerier tilbage fra det antikke Egypten. Nogle mener, at det er indianerne, som opfandt zoneterapien, og at inkaerne har forfinet metoden, der minder om den, vi kender i dag.
For mere end 5000 år siden brugte man både i Kina og Indien trykpunkter som behandlingsform. Nogle videreudviklede det ved at sætte nåle i punkterne, mens andre fortsatte ved hjælp af tryk på punkterne.
Har du spørgsmål eller vil bestille en tid, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk.
Pollenallergi
Stress
Hovedpine og migræne
Nakkespændinger
Menstruationsproblematikker
Fordøjelsesproblemer
Kolik
For højt/lavt blodtryk
Hyppige infektioner, forkølelser m.v.
Søvnproblemer
Overgangsaldersymptomer
Og meget mere
"Zoneterapi er en behandlingsform, hvor vi via trykbehandling på fødderne kan opnå en stabiliserende effekt på væv og organer overalt i kroppen"
"Enhver ubalance i kroppens organer og vævsområder vil afspejle sig i vævsområder på fødderne. En trykbehandling af dette vævsområde vil virke tilbage med en normaliserende effekt på det pågældende organ eller vævsområde"
Kilde: "Zoneterapi" af Jørgen Frydlund
De fleste mennesker kender til zoneterapi, og det vurderes da også, at ca. 20 % af den danske befolkning har prøvet det før eller siden.
Der er flere hypoteser omkring, hvad det er, der gør, at zoneterapi virker. Den ene hypotese er, at det er via nervesystemet, at zoneterapien skaber balance i kroppen. Nervesystemet er et meget fintfølende system, som fortæller dig, når kroppen er i ubalance. Du kender det bl.a. som smerte, når du har ondt i knæet, har hovedpine eller når du brænder dig på fingeren. Nervesystemet fortæller din hjerne, at det gør ondt, og du fjerner straks fingeren. Kroppen reagerer ved at sørge for, at såret heler op.
Det samme er gældende for zoneterapi, da foden er inddelt således, at hele kroppen er repræsenteret på og under foden, og ved at stimulere ved hjælp af diverse trykmetoder påvirkes de spændinger, der er. Du mærker det som ømhed/smerte. Nervesystemet fortæller de pågældende områder/vævsområder, fx organer, at der er ubalance, og ved hjælp af zoneterapi reagerer kroppen ved at skabe balance ved bl.a. at øge blodtilførslen til det gældende område/organ. Det kender du bl.a. fra, når du får massage, hvor du kommer med spændinger og forlader massagebriksen med mindre muskelømhed.
Vi taler aldrig om, at det er selve organet, der er i ubalance, men at det er organets energi, der er i ubalance. Og det er den energi, som skal have et kærligt skub.
Vi taler heller ikke sygdom i væv eller organer. Det lader vi lægerne om at diagnostisere. Dette er vigtigt for mig at understrege!
Vi har allesammen ubalancer, som i mere eller mindre grad vil påvirke vores krop.
Allerede fra vi bliver født, vil vores kostvaner, søvnmønster, stressniveau med mere være medvirkende til, at vil udvikler ubalancer i kroppen. Det kan ikke undgås. Men ved at tage symptomerne seriøst samt lytte til vores krops signaler kan vi minimere den skade, der allerede er sket, samt forebygge yderligere skader, smerter med mere. Desuden kan vi ikke komme uden om, at vores genetik også er en medvirkende faktor til, at vi udvikler ubalancerne.
Men når det er sagt – jo længere tid, vi ignorerer kroppens signaler, desto værre bliver symptomerne, hvilket vil vise sig ved, at en eventuel smerte vil forværres eller komme hyppigere. Det være sig migræne, rygsmerter, fordøjelsesproblemer og smerter i knæet, for blot at nævne nogle stykker.
Her kan zoneterapi samt auriculoterapi (øreakupunktur) være en god måde at give kroppen det kærlige skub i den rigtige retning, som kroppen har brug. Kroppen er fantastisk til at helbrede sig selv, og zoneterapien er en god katalysator til at få kroppen i balance igen, ligesom zoneterapi kan bruges forebyggende.