fbpx

Gigt

Har du slidgigt? Så brug kroppen!

Et udbredt problem i den danske befolkning er slidgigt – et smertefuldt problem. Her får du råd om, hvad du selv kan gøre for at få det bedre og lindre dine slidgigtsmerter. De fleste tænker nok på ældre mennesker med krogede fingre, når de hører ordet gigt. Men gigt er ikke kun en udfordring for ældre. Det rammer også yngre, og er i høj grad et spørgsmål om, hvorvidt du er arveligt belastet, og hvordan du bruger kroppen. Men 8 ud af 10 har slidgigt, når de er i 50´erne. Den gode nyhed er, at du selv kan gøre en masse for at lindre smerterne i hverdagen.

Akupunktur og posturologi er effektivt til slidgigt

Slidgigt har ofte en posturologisk årsag. Posturologi handler om vores kropsstilling, og en forkert kropsstilling kan medføre, at vi slider kroppen uhensigtsmæssigt, hvilket igen kan være medvirkende årsag til slidgigt. Læs mere om posturologi. Flere undersøgelser viser desuden, at akupunktur er en virksom behandlingsform ved slidgigt i knæ og hofter. I en observationsundersøgelse af 736 patienter med slidgigt i enten knæ eller hofte fandt man en klinisk relevant forbedring efter 8-11 akupunkturbehandlinger. Forbedringen var stadig til stede efter 6 måneder. (Linde et al., 2006) I en anden undersøgelse blev 3.633 patienter delt op i to grupper, hvor den ene gruppe fik akupunktur og rutinebehandling, mens den anden gruppe udelukkende fik rutinebehandling. Her fandt man i akupunkturgruppen en signifikant forbedring i smerteintensiteten og livskvaliteten. (Witt et al., 2006)

wrist-pain
wrist-pain
Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Når fingrene gør ondt

Har du slidgigt i fingrene, kan du ofte afhjælpe smerterne ved enkelte øvelser. Akupunkturpunktet co4 lindrer smerter i kroppen. Du finder det ved at presse tommel- og pegefinger mod hinanden. Det danner en lille forhøjning på håndens overside, som du kan trykke på. Kombiner gerne med tryk på punkterne M36 og Mp6, som styrker flowet i kroppen. (se billedet) Punkterne finder du på benet, og når du trykker, skal du gerne være lidt øm.

Bøj pege- og langfinger til en krog på den ene hånd og grib om fingerroden på modsatte hånd. Roter nu med mange, små rotationer lang- og pegefinger fra roden af fingeren og ud mod enden af fingeren. Gør dette 2–3 gange på hver finger.

Gå til en akupunktør/posturolog, hvis øvelserne ikke lindrer nok.

Varme lindrer

Varme lindrer gigtsmerter. Så stik fingrene i opvarmet sand. Fyld et ovnfast fad med sand, stil det i ovnen på laveste temperaturer. Har du nedsat følsomhed, skal du være forsigtig med, at sandet ikke bliver for varmt.

Desuden lindrer bade i varmtvandsbassiner og giver følelsen af lethed i kroppen.

Bevæg dig – rigtigt!

Belaster du kroppen med motion og varieret daglig brug af muskler og skelet, får du stærke led – i form af ny brusk. Brusken styrkes netop ved brug, da det øger blodgennemstrømningen og dermed næringen til ledet. Når vi bruger vores led hensigtsmæssigt, bygger vi mere brusk op, end vi slider væk! Derfor er det vigtigt, at du får bevæget dig dagligt.

Har du ikke været vant til at dyrke motion, skal du starte blidt ud. Er det tilfældet, må du forvente, at der vil være lette smerter i starten.

At gå ture dagligt, er en super form for træning, da det belaster leddet på en sund og naturlig måde. Er knæ og ankler meget belastede, skal du dog mærke efter, så du får bevæget dig hver dag uden at overbelaste.

Tai Chi Chuan og Iyengar yoga er også gode former for motion, der tager hensyn til, hvor meget eller hvor lidt du kan.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
  • Behandling

    Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
    .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »