Jeg er RAB

Home/Jeg er RAB

Jeg er RAB!

Registeret Alternativ Behandler (RAB) er navnet på en registreringsordning, der har det formål at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store udbud af alternative behandlere.

RAB hjælper dig på vej

RAB er en beskyttet titel, som man kun kan benytte, hvis man opfylder en lang række krav til:

  • uddannelse
  • efteruddannelse
  • etiske retningslinjer

Desuden kræves det, at man er medlem af en godkendt brancheforening, der repræsenterer ens fagområde.

Som RAB skal følgende minimumskrav til uddannelse opfyldes:

  • 300 timer i anatomi, fysiologi og sygdomslære
  • 250 timer i behandlingsformen (akupunktur, zoneterapi m.v.)
  • 50 timer i psykologi
  • 60 timer i førstehjælp m.v.

Hvem er RAB?

I 2004 blev 5 behandlingsformer RAB-registreret og dermed anerkendt. Antallet af anerkendte behandlingsformer er nu 11.

Det drejer sig om akupunktur, biopati, healing, hypnoseterapi, kinesiologi, klassisk homøopati, kranio-sakral terapi, massage, naturopati, psykoterapi og zoneterapi.

Det er ikke lovpligtigt at være RAB, hvis man arbejder inden for disse fag, men en mulighed, behandlerne kan benytte sig af.

Sundhedsstyrelsen og brancheforeninger fører tilsyn

For at blive RAB skal brancheforeningerne godkendes af Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen fører også tilsyn med, at lovens bekendtgørelser overholdes af foreningerne, mens brancheforeningerne selv fører tilsyn med sine medlemmer. Føler man sig forkert behandlet af en RAB-behandler, er det brancheforeningen eller Sundhedsstyrelsen man skal henvende sig til med sin klage.

Loven om RAB

Loven om RAB blev vedtaget i sommeren 2004. Du kan læse meget mere om lovgivningen og reglerne på området på Sundhedsstyrelsens hjemmeside: www.sst.dk. Her finder du også en liste over de 20 foreninger, der i øjeblikket er godkendt til at måtte registrere deres medlemmer.

Alternativ behandling bliver mere og mere populær

Ca. 50 % af alle voksne danskere har prøvet en form for alternativ behandling. I 2005 benyttede knap én million danskere sig af alternativ behandling – i 1985 var det kun ca. 100.000. Kilde: SFI, 2005 – www.si-folkesundhed.dk

Ring og bestil tid på 25 11 45 41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!