Har du ar på knæene efter vild leg i børnehaven eller ligefrem ar efter operationer forskellige steder på kroppen? Så kan det rent faktisk have en indflydelse på blandt andet din kropsholdning. Alle ar på kroppen kan potentielt give problemer i kroppen og ikke kun i det område, hvor arret sidder.
Ser man på de ydre ar, vil de ar, der giver de største problemer, som hovedregel være dem, som er hævet, røde, ømme, har svært ved at vokse sammen eller hvor der er følelsesløshed i området.
Når jeg som posturolog og auriculoterapeut arbejder med ar, tester jeg via ørezoner og på selve arret for at se, om det giver problemer i kroppen. På øret leder jeg med tryk langs den hårde kant langs øret – bruskkanten – for at finde det, der i min fagterminologi hedder terapeutiske forhindringer. Det kan blandt andet være ar. Jeg kan også søge med forskellige instrumenter som f.eks. lys og frekvenser.
Huden er kroppens største organ, og dens indflydelse på vores helbred er enorm. Den er ikke kun en beskyttelse mod vind og vejr, bakterier og andre belastninger – huden sørger også for at holde sammen på muskler og organer.
Tryk på huden – f. eks. under fødderne – fortæller hjernen om vores stående stilling, og udstrækningen af vores hud giver informationer om, hvor vores arme og ben befinder sig i forhold til resten af korpus. Flere steder på kroppen fæstner vores hud til blandt andet knogler; I håndfladen, på vores fodsåler – især svangen, i knæhaserne og på hoftefremspringene og langs vores rygrad.
Der hvor huden hæfter, er der en stor mængde nervekomplekser med en øget mængde nerveinformation til hjernen. Disse steder er særligt vigtige, fordi de fortæller hjernen om, hvordan vores krop arbejder. Det har stor indflydelse på vores holdning og helbred. For mennesker med skoliose, Scheuermann og andre vrid i rygsøjlen er det derfor vigtigt at arbejde med huden for at mindske smerter i muskler og led.
Når vi nu ved, at huden sender mange forskelligartede informationer, er det ikke svært at forstå, at et ar på kroppen kan have negative konsekvenser for vores velbefindende. Især de ar, der er vandrette, kan være et problem, da vores nerver som hovedregel løber på langs ad kroppen. Når nervebaner skæres over, f.eks. under en operation, er det ikke altid, nerveenderne finder hinanden igen, så der igen opnås optimal følsomhed i området. Lodrette og indre ar efter f.eks. et kejsersnit kan også have konsekvenser.
Er et ar rødt, hævet eller ømt, er det et tegn på, at arret ikke er helet ordentligt op. Ved en fødsel er det ikke unormalt, at en kvinde kan springe eller bliver klippet i mellemkødet. Vokser det ikke ordentligt sammen, kan det give smerter, men også påvirke de posturologiske informationer. Informationerne er nødvendige for at sørge for en hensigtsmæssig stilling og dermed gang, så vi bruger kroppen rigtigt og slider den mindst muligt.
Du er velkommen til at ringe på bestille en tid på tlf. 53 500 801.