fbpx

Hud og holdning

Har du ar i huden, kan det forstyrre din krops holdning og vigtige funktioner i din organisme

Har du ar på knæene efter vild leg i børnehaven eller ligefrem ar efter operationer forskellige steder på kroppen? Så kan det rent faktisk have en indflydelse på blandt andet din kropsholdning. Alle ar på kroppen kan potentielt give problemer i kroppen og ikke kun i det område, hvor arret sidder.

Ser man på de ydre ar, vil de ar, der giver de største problemer, som hovedregel være dem, som er hævet, røde, ømme, har svært ved at vokse sammen eller hvor der er følelsesløshed i området.

Når jeg som posturolog og auriculoterapeut arbejder med ar, tester jeg via ørezoner og på selve arret for at se, om det giver problemer i kroppen. På øret leder jeg med tryk langs den hårde kant langs øret – bruskkanten – for at finde det, der i min fagterminologi hedder terapeutiske forhindringer. Det kan blandt andet være ar. Jeg kan også søge med forskellige instrumenter som f.eks. lys og frekvenser.

Huden sender informationer til hjernen

Huden er kroppens største organ, og dens indflydelse på vores helbred er enorm. Den er ikke kun en beskyttelse mod vind og vejr, bakterier og andre belastninger – huden sørger også for at holde sammen på muskler og organer.

Tryk på huden – f. eks. under fødderne – fortæller hjernen om vores stående stilling, og udstrækningen af vores hud giver informationer om, hvor vores arme og ben befinder sig i forhold til resten af korpus. 

Flere steder på kroppen fæstner vores hud til blandt andet knogler; I håndfladen, på vores fodsåler – især svangen, i knæhaserne og på hoftefremspringene og langs vores rygrad.

Der hvor huden hæfter, er der en stor mængde nervekomplekser med en øget mængde nerveinformation til hjernen. Disse steder er særligt vigtige, fordi de fortæller hjernen om, hvordan vores krop arbejder. Det har stor indflydelse på vores holdning og helbred. For mennesker med skoliose, Scheuermann og andre vrid i rygsøjlen er det derfor vigtigt at arbejde med huden for at mindske smerter i muskler og led.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Vandrette ar er værst

Når vi nu ved, at huden sender mange forskelligartede informationer, er det ikke svært at forstå, at et ar på kroppen kan have negative konsekvenser for vores velbefindende. Især de ar, der er vandrette, kan være et problem, da vores nerver som hovedregel løber på langs ad kroppen. Når nervebaner skæres over, f.eks. under en operation, er det ikke altid, nerveenderne finder hinanden igen, så der igen opnås optimal følsomhed i området.

 Lodrette og indre ar efter f.eks. et kejsersnit kan også have konsekvenser.

Er et ar rødt, hævet eller ømt, er det et tegn på, at arret ikke er helet ordentligt op. Ved en fødsel er det ikke unormalt, at en kvinde kan springe eller bliver klippet i mellemkødet. Vokser det ikke ordentligt sammen, kan det give smerter, men også påvirke de posturologiske informationer. Informationerne er nødvendige for at sørge for en hensigtsmæssig stilling og dermed gang, så vi bruger kroppen rigtigt og slider den mindst muligt.

Du er velkommen til at ringe på bestille en tid på tlf. 53 500 801.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
  • Behandling

    Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
    .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »