fbpx

Posturologiske såler

Kan posturologiske såler hjælpe dig?

 • Har du smerter i kroppen?

 • Ondt i lænden eller knæene?

 • Får du ondt, når du løbetræner eller dyrker anden sport?

 • Er du blevet opereret, og har du stadig smerter?

 • Er du faldet? Har du været ude for en ulykke, men det bliver ikke bedre med hvile?

 • Eller føler du dig generelt skæv i kroppen?

Kan du nikke genkendende til én eller flere af disse ting? Så er der stor sandsynlighed for, at du kan have gavn af en posturologisk fodregulering. En posturologisk fodregulering består af individuelt lavede indlægssåler, der genetablerer bækkenets normale position og musklernes optimale spændthed, hvilket aflaster nerver og led.

For at finde ud af, om du har behov for posturologiske indlæg i dine sko, tester jeg din kropsholdning på forskellig vis. Ud fra disse undersøgelser finder jeg ud af, hvilken del af det posturologiske system, der enten fejlinformerer eller slet ikke sender informationer til dit centralnervesystem og din hjerne. 


Posturologiske såler kontra andre indlægssåler

En posturologisk sål er næsten helt flad og tynd til forskel fra de fleste andre indlægssåler, der har til formål at rette op på fodens stilling. Andre såler fra f.eks. bandagister, fysioterapeuter og sportsforretninger har til formål at løfte fodens knogler og muskler ind i en ønsket stilling. Dette gør dog foden afhængig af sålen, fordi musklerne bliver dovne af det mekaniske løft. Forhøjninger på en posturologisk sål er højst 2-3 mm.

I den posturologiske sål er også et lille elektronisk kredsløb i form af en chip lagt ind. Denne chip og sålens små forhøjninger stimulerer trykfølerne under foden.

Sådan virker sålerne

Den posturologiske indlægssål er baseret på proprioception. Proprioception handler om trykfølsomhed under fødderne og om informationen fra vores følesanser om musklernes udstrækningsgrad. Informationen fra vores følesanser under fødderne er meget vigtig for den måde, vi bruger vores krop på, fordi sanserne er med til at informere hjernen om, hvordan vi står, og hvordan vi bevæger os.

Når fødderne behandles med en posturologisk indlægssål, påvirkes trykfølerne i fodsålen ved hjælp af de små forhøjninger og det elektroniske kredsløb i indlægssålen. Dette skyldes, at de posturologiske fodsåler indeholder trykreceptorer, som konstant informerer hjernen om, hvor vi lægger trykket på fødderne, når vi står og går. Alle disse input har til formål at fortælle vores hjerne, at der er brug for en ekstra indsats i disse områder, for at foden og dermed kroppen kan bevæge sig hensigtsmæssigt. Når hjernen får disse informationer, rettes kroppen op umiddelbart, og du vil gennem længere tids brug indøve en korrekt holdning og gang. Det betyder, at man typisk kun har brug for sålen i en periode og ikke hele livet – dog er der få undtagelser.

Husk!

 • Det er kun en uddannet posturolog, der kan vurdere, om sålerne kan hjælpe dig.

 • Det er kun en posturolog, der kan lave sålerne til dig.

 • Sålerne laves individuelt og specielt til dig.

 • Det er vigtigt, at du skifter sålerne fra sko til sko.

 • Læg ikke sålerne til tørre på radiator eller varmeskab. Det ødelægger dem.

 • Typisk skal sålen anvendes mindst 1 år.

 • Sålernes holdbarhed er et år, efter de er taget i brug.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »