fbpx

Allergier generelt

Lider du af allergi, kan der være god hjælp at hente med akupunktur og zoneterapi. Blandt andet ved at styrke din krops immunforsvar reduceres generne ved allergier nemlig kraftigt.

Der findes ret mange forskellige typer overfølsomhed, men de fleste kan alligevel passes ind i tre kategorier:

 • Kontaktallergier, hvor man får overfølsomhedsreaktioner ved hudens kontakt med fx nikkel i armbånd eller parfumestoffer.

 • Fødevareallergi og fødevareintolerance, hvor man får reaktioner i mave og åndedrætssystem ved at spise bestemte madvarer.

 • Luftvejsallergier, hvor årsagen oftest er pollen, husstøvmider, kæledyrenes hudskæl og sporer fra skimmelsvampe.

De almindeligste stoffer, som frembringer allergi/intolerance, er:

 • Pollen fra ukrudt, græsser, blomster og træer

 • Fødevarer – især mælk, hvede, gluten, nødder, æg og æbler

 • Insektstik – bier/hvepse

 • Skæl fra pelsdyr

 • Husstøvmider

 • Mug, skimmelsvampe

 • Lægemidler – penicillin, plaster, jod

 • Nikkel

Fødevareallergi & fødevareintolerance

Oftest betegnes alle overfølsomhedsreaktioner som allergi, men det er væsentligt at skelne mellem allergi og intolerance. Allergi skyldes en forandret reaktion i kroppens immunforsvar, som reagerer på ufarlige proteiner i omgivelserne. Intolerance skyldes derimod fx, at man mangler et enzym til at kunne nedbryde en bestemt fødevare. Læs mere om fødevareallergi & fødevareintolerance.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Pollenallergi & krydsreaktioner

Ved pollenallergi kan der desuden opstå krydsreaktioner med forskellige fødevarer. Mange med allergi over for birkepollen reagerer, hvis de spiser hasselnødder, mandler, æbler og andre kernefrugter. De almindeligste symptomer er kløe og lettere hævelse på læberne samt i munden og svælget. Læs mere om høfeber og krydsreaktioner mellem pollen og fødevarer.

Allergiske reaktioner

En allergisk reaktion kan opstå umiddelbart efter, du har været udsat for dét, du ikke tåler (straksreaktion) eller kan ses timer til dage efter udsættelsen (senreaktion). Læs mere om straks- & senreaktioner.

Videnskabelige undersøgelser

Ønsker du at dykke dybere ned i akupunktur og anden alternativ behandlings virkninger mod allergi, astma og intolerance? Så finder du her et udsnit af de undersøgelser, som har været bragt i videnskabelige tidsskrifter:

Se desuden en gennemgang og analyse af kontrollerede, kliniske forsøg med akupunktur fra WHO.

allergi
Book en tid i dag

Vil du bestille en tid eller har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 53 500 801.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »