fbpx

Høfeber

Akupunktur & allergier

Der er efterhånden lavet mange undersøgelser, som viser, at akupunktur har en effekt på behandlingen af allergi. Symptomerne lindres, og i de fleste tilfælde bliver man i stand til at udsætte sig for allergener uden at reagere på dem.

Behandling med akupunktur bør starte omkring 1 måned før pollensæsonens start for det mest optimale resultat. En måned før ankomst af den pollen, du reagerer over for, bør du således gå i gang med forebyggende behandlinger. Venter du, til symptomerne kommer, er det også muligt at behandle med rigtigt gode resultater, men det mest effektive og dermed det mest optimale er at forebygge.

I starten af et behandlingsforløb kommer du typisk 2 gange om ugen i 2-4 uger, hvorefter vi tager stilling til den videre behandling. Den videre behandling er afhængig af, hvordan udviklingen har været. Går det bedre, trapper vi ned til at behandle en gang om ugen, en gang hver 14. dag, en gang hver måned osv. indtil du er helt uden symptomer.

Har du spørgsmål eller vil du booke en tid, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til rikke@godthjaelp.dk, så vender jeg tilbage så hurtigt jeg kan.

Gode grunde til at behandle høfeber

 • En underbehandlet høfeber kan påvirke din indlærings- og arbejdsevne og give dig bihulebetændelse, mellemørebetændelse og træthed.

 • En effektiv behandling af din høfeber kan forebygge senere udvikling af astma. For 20 til 30 % af alle personer med høfeber følger astma i kølvandet.

 • Har du astma samtidig med høfeber, vil dine astmasymptomer i mange tilfælde blive færre, hvis din høfeber bliver behandlet effektivt.

 • Bevaring af livskvaliteten: Måske begrænser dine symptomer lysten til sociale og fysiske udfoldelser? Du undgår en fest, fordi du føler dig mindre attraktiv med rindende øjne og snottet næse. Det behøver du ikke med en effektiv behandling.

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Hvad er pollenallergi?

Af overfølsomhedssygdomme er pollenallergi, også kaldet høfeber, den mest almindelige i Danmark. Høfeber er en sæsonbetinget, allergisk reaktion over for pollen, der generer øjne og luftveje. I starten af foråret – typisk i marts og april – er det pollen fra el og elm, og i april og maj er det ofte birkepollen, der er skyld i høfeberen. I juni og juli er det ofte pollen fra forskellige græsarter, der blomstrer, og fra august måned er det især gråbynke.

Pollen spredes over store afstande

Pollen er det samme som blomsterstøv og betyder fint støv. Pollen er små partikler, der dannes i blomstens støvdragere, allerede året før blomsten springer ud. Hvert pollenkorn er så lille, at du ikke kan se det med det blotte øje. Pollenkornene bliver spredt med vinden fra blomster, planter og træer – de letteste pollen kan bevæge sig mange kilometer med vinden – birkepollen helt op til 3000 km. Derfor kan en pollenallergiker ikke vide sig sikker, selvom der tilsyneladende ikke burde være pollen i luften i det pågældende område.

Allergiske reaktioner

Når man oplever en allergisk reaktion, skyldes det en overreaktion i kroppens immunsystem over for normalt uskadelige stoffer. Disse normalt uskadelige stoffer kaldes allergener. Immunforsvaret danner antistoffer som reaktion på allergenerne, og det udløser stoffet histamin. Det er udskillelsen af histamin, der forårsager de klassiske symptomer som kraftige nyseture, kløe i næsen samt kløende og rindende øjne. Næsen kan også være så tilstoppet, at det kan være svært at trække vejret. I nogle tilfælde kan pollenallergi give symptomer fra lungerne. Så pollenallergi kan udvikle astmaproblemer. Det er individuelt, hvor megen påvirkning der skal til, før man får allergisymptomer.

De typiske symptomer på allergi er:

 • løbende næse og nysen

 • rindende øjne

 • kløe i næse og svælg

 • hudkløe

 • eksem/udslæt

 • nældefeber

 • træthed, uoplagthed

 • manglende koncentrationsevne

 • irritation

 • hyppig vandladning

 • maveproblemer

 • kulde-/varmefornemmelser

 • høfeber, astma

Traditionel behandling af allergi

Medicinsk behandling af høfeber omfatter antihistaminer, hormonbehandling og vaccinationer. Høfeber bliver ofte behandlet med medicin, der indeholder antihistaminer. Antihistaminer findes både i øjendråber, næsespray og tabletter. Histamin er et af de første stoffer, kroppen frigiver ved en allergireaktion. Det er histaminet, der giver dig kløe, løbende næse og rindende øjne, og som får dig til at nyse. Medicin med antihistaminer forhindrer histaminet i at give de allergiske reaktioner.

Binyrebarkhormonbehandling (behandling med steroider) kan fås både i tabletform, dråber, pulver og indsprøjtning. Ved problemer med tilstoppet næse gives der f.eks. ofte næsespray indeholdende steroid. Effekten af steroider skyldes blandt andet, at steroid nedsætter graden af inflammation i slimhinden. Dermed falder hævelsen, og luften kan igen passere. Min erfaring er, at behandling med steroider som f.eks. lang tids behandling med næsespray kan give flere gener, end de afhjælper.

Vaccinationsbehandling foregår ved, at kroppen langsomt bliver udsat for større og større mængder af det stof, som giver en allergisk reaktion. Det foregår ved, at du får indsprøjtninger lige under huden en eller to gange om ugen gennem de første par måneder. Derefter skal du til behandling med seks til otte ugers mellemrum. På den måde forsøger man i behandlingen stille og roligt at vænne kroppen til det, du er allergisk over for.

Vaccinationer er en langvarig proces på 3-5 år, og de giver ingen garantier for, at man er fri for allergi for altid. Næsten alle får en forbigående hævelse der, hvor indsprøjtningen er givet, men der er også nogle, der oplever en vedvarende kløe. Desuden løser vaccinationer ikke problemet, hvis du er allergisk over for fødevarer, der krydsreagerer med pollen.

Læs også om øreakupunktur og hvad det kan hjælpe dig med.

hofeber
Hvad kan du selv gøre?

Du kan selv være med til at minimere den mængde pollen, du udsætter kroppen for, og dermed minimere risikoen for allergiske reaktioner. I dit hjem kan du sørge for at holde pollen ude ved at holde døren lukket til de rum, hvor du opholder dig meget.

 • Hæng vasketøjet til tørre indendørs.

 • Skyl eller vask håret inden sengetid.

 • Brug solbriller for ikke at få pollen i øjnene.

 • Køb et pollenfilter til bilen. Kør med vinduerne lukket.

 • Er du allergisk for birk? Så fjern eventuelle birketræer i haven.

 • Gør rent i hjemmet min. 1 gang om ugen.

 • Lad andre slå græs, hvis du lider af græspollenallergi.

 • Luft ud, men IKKE midt på dagen, hvor der oftest er flest pollen i luften.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »