Øreakupunktur

Home/Øreakupunktur

Døjer du med problemer i kroppen, hvad end det er allergi eller smerter, kan det behandles ved hjælp af øreakupunktur. Gennem øret er det nemlig muligt at tilgå alle kroppens organer, og på den måde både diagnosticere samt behandle.

Vil du vide mere eller bestille en tid, er du mere end velkommen til at kontakte mig på tlf. 25 11 45 41, eller udfylde blanketten nederst på siden.

Hvad er øreakupunktur? 

Øreakupunktur er et mikrosystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer derfor til et område af kroppen. Du skal forestille dig øret som en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret.

Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, er det muligt at finde frem til, hvor der skal behandles. Har du et problem i kroppen, vil det altså afsløres i øret.

To forskellige tilgange til øreakupunktur

Kinesisk øreakupunktur

Øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Metoden har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og kan spores helt tilbage til år 500-300 før vores tidsregning. Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridianlæren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige kropsakupunktur.

Auriculoterapi – Den franske øreakupunktur

Den franske øreakupunktur, auriculoterapi, er den nyeste metode, som stammer fra frankrig. Den blev udviklet af den franske læge og biolog dr. Paul Nogier omkring 1951. Han opdagede, at alle kroppens organer er repræsenteret i øret, hvilket betyder, at smerter og problemer i kroppen kan kureres gennem øret.

Selvom den kinesiske metode blev benyttet længe før den franske, var det først efter Paul Nogier udviklede teorien om “barnet i øret”, at kineserne tog øreakupunkturen rigtigt til sig. Den dag i dag er metoden desuden anerkendt af Verdens Sundhedsorganisation (WHO), som et diagnostik- og behandlingsredskab.

Her kan du læse mere om hvorfor WHO anbefaler akupunktur, og hvilke symptomer og sygdomme de anbefaler at behandle ved hjælp af akupunktur.

Hvilke metoder benytter jeg?

I min klinik benytter jeg begge metoder, da de er overvejende enige om placeringen af organer, skelettet, nerver mm. Der er dog forskel i tankegangen om sygdom og ubalancer, og derfor er tilgangen og metoden til at stille selve diagnosen meget forskellige. Det betyder, at jeg med min viden fra begge metoder har større mulighed for at stille den rette diagnose og afhjælpe dine smerter.

Hvordan behandler jeg?

Jeg benytter flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur. Det kan nemlig variere, hvilket redskab der er bedst, alt efter, hvilket problem der skal løses.

  • ASP Permanåle er små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan snildt dækkes af et lille plaster, og du behøver ikke tage særligt hensyn til dem.
  • Engangs-akupunkturnåle er de samme nåle, som benyttes til akupunktur på resten af kroppen. Jeg benytter dem imens du er her, og de sidder derfor i øret mellem 25-35 min, mens du ligger på briksen.
  • Farveterapi med farve tegnet direkte på øret, er en metode anvendt indenfor auriculomedicin.
  • El-stimulation fjerner hævelse og fremmer blodcirkulationen. Den er derfor særligt nyttig, hvis du har led eller muskelsmerter.
  • Ørefrø er små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. De skal masseres i løbet af dagen og bruges særligt til børn eller hvis du har nåleskræk.


For at finde ud af hvad netop din krop har brug for, benytter jeg mig af af metoder inden for auriculomedicinen. I den forbindelse vil jeg have meget fokus på, hvad din krop giver udtryk for, i form af din puls. Den franske måde at tage puls kaldes VAS, og handler om, at din krop selv fortæller, hvilke punkter i øret, der skal behandles. Jeg vil derfor kontinuerligt mærke din puls under behandlingen.

Er du i tvivl om, hvad øreakupunktur kan afhjælpe, kan du klikke på siden “hvad behandles,” og finde en liste over alle de problemer, der kan behandles med akupunktur.

Bestil en tid

Vil du bestille en tid eller høre mere, er du mere end velkommen til enten at ringe på tlf. 25 11 45 41, eller sende en mail til rikke@godthjaelp.dk. Så vender jeg tilbage, så hurtigt jeg kan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!