Øreakupunktur

Home/Øreakupunktur

Øreakupunktur/Auriculoterapi

hele kroppen er reflekteret i øret



Øreakupunktur kan defineres som en gren af den traditionelle kinesiske akupunktur (TCM). Øreakupunktur har været anvendt i flere hundrede år i det mellemste Østen og Nordafrika i en mere primitiv form, og den kinesiske øreakupunktur kan spores helt tilbage til år 500-300 før vores tidsregning. Den kinesiske øreakupunktur er tæt knyttet til den traditionelle kinesiske medicin. Her er meridianlæren meget vigtig for udvælgelsen af punkterne i øret og bliver ofte også kombineret med den almindelige kropsakupunktur.

Øreakupunktur er et microsystem, som benytter øret til at behandle hele kroppens ubalancer. Hvert lille punkt i øret svarer til et område af kroppen. Når man ser mennesket i øret, skal man forestille sig en babykrop i fosterstilling med hovedet nedad. Selve hovedet er placeret i øreflippen, rygraden løber langs den hårde kant, og organerne er placeret i midten i ørets fordybning. Herudfra er kroppens organer, muskler, nerver, skelet og de forskellige hjernekirtler placeret. Når man kender til disse placeringer og sammenholder dem med patientens ubalance eller lidelse, kan man finde frem til, hvor der skal behandles. Når man har et problem, vil lidelsen altså afsløres i øret.

Jeg benytter to forskelige former for øreakupunktur: Den kinesiske metode og den nyere teknik – auriculoterapi – som er en vestlig metode med oprindelse i Frankrig. De to metoder er overvejende enige om placeringen af organer, skelettet, nerver m.m. Men tankegang om sygdom og ubalancer er forskellige, og derfor er tilgangen og metoden til at stille diagnosen også meget forskelig.

IMG_4357Hvordan behandler man med øreakupunktur?

Jeg benytter flere redskaber, når jeg behandler med øreakupunktur.

  • ASP-nåle – små nåle, der bliver siddende i øret 2-14 dage. De kan dækkes af et lille plaster, og der skal ikke tages særligt hensyn til dem.
  • Engangsakupunkturnåle – de samme nåle, som benyttes til akupunktur på kroppen. Sidder i øret 25-35 min, mens man ligger på en briks.
  • Farveterapi med farve tegnet direkte på øret
  • Elstimulation
  • Ørefrø – små plastre med et lille frø eller en metalkugle i midten. Disse skal masseres i løbet af dagen og benyttes til personer med nåleskræk eller til børn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!