Hvad er Posturologi ?

Home/Hvad er Posturologi ?

Posturologi

Hvad er posturologi ?

Posturologi er videnskaben om kroppens holdning. Vores bevægelser er bevidste, men vor kropsholdning er typisk ubevidst. Posturologi er læren om alle de ubevidste informationer, hjernen modtager fra vores posturologiske informationskilder – øjnenes stilling, samsyn, bidfunktion, indre øre, led, hud, musklernes spænding, føddernes stilling; deres indbyrdes forhold og samarbejde. Alle disse informationer har betydning for, at vi er i stand til at stå op og holde balancen uden at skulle tænke over det. Det er vores postur, vores kropsholdning.

Helt enkelt forklaret skal det posturologiske system sikre, at der er den rette kommunikation mellem hjernen og kroppens forskellige muskler og nerver, at der er den rette information fra vores posturologiske informationskilder til hjernen. Hvis informationen er forkert, manglende eller kun delvis korrekt, opstår der ubalancer.

Posturologi, hvordan ?

Ved hjælp af posturologiske tests og redskaber som f.eks. indlægssåler lærer du, hvordan du kan forstå og rette kroppens skævheder og vrid op, således at pres på nervesystemet, på vores posturologiske informationskilder, ophører. Når der er tryk på vores nervesystem, kan det give udfordringer som smerter, svimmelhed og træthed, men også koncentrationsbesvær, lydfølsomhed, stress, hormonelle ubalancer, åndedrætsbesvær mm.

Posturologer benytter AuriculoTerapi / ØreAkupunktur, indlægssåler og frekvenser samt div. tests, til at genskabe balancen i samarbejdet mellem hjernen og de posturologiske informationskilder.

Posturologi er videnskaben om kroppens holdning. Ved hjælp af viden om, hvordan du behandler kroppens sanser, kan du få adgang til at forstå, hvorfor der er opstået skævheder eller vrid i kroppen, der fastholder smerte eller psykisk pres. Med denne forståelse kan du behandle mange af de problematikker, som kan være svære at komme rundt om.

Her kan du læse mere om hvad vi gennemgår og hvad du kan, efter du har taget et kursus i Posturologisk Behandling hos Godthjælp Kurser:

Kursus i Posturologisk Behandling
Kursus i Posturologisk Behandling for AuriculoTerapeuter

Er du i tvivl, om du skal tage en uddannelse eller blot starte med et kursus, så læs mere her

Kursus eller Uddannelse
KursusKalender og Tilmelding

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!