fbpx

Eksem

Hede i huden

Tør, skællende, varm og kløende eksem kan behandles, hvis du selv gør en indsats.

For et halvt år siden trådte Kim ind ad min dør. Han har haft børneeksem, som nu bare må kaldes for eksem, samt allergi siden 18-årsalderen. De sidste par år er generne tiltaget. Huden er blevet rødere og mere tør. Det klør, og huden sprækker mere og mere. Det er værst på arme, ben og i hovedbunden.

Kim er blevet undersøgt at flere læger. Han har fået hormoncreme for at tage rødmen og kløen, hvilket også hjælper, når han bruger cremen. Men effekten forsvinder, så snart han stopper igen. Hormoncreme er ikke godt for huden, og ved brug over længere perioder ødelægger det huden og gør den mere sårbar. Han bruger fede cremer, og det hjælper lidt på tørheden og de sprækker, der kommer i huden, men ikke på kløen og rødmen. Kim er blevet undersøgt for svamp, hvilket hverken er blevet be- eller afkræftet.

Når man har tør, varm, rød og kløende eksem, siger man i TCM (Traditionel Chinese Medicine), at kroppen er for varm. Man skal altså lukke heden ud og skrue ned for de ting, der tilfører kroppen varme. Det gælder bl.a. det, man spiser og drikker, og den måde, vi lever vores liv på. Og så er det selvfølgelig vigtigt at drikke rigeligt med vand og få olie nok i sin kost eller som kosttilskud. Vi talte også om Kims job og liv. Kim har mange jern i ilden. Han er mellemleder på sin arbejdsplads. Dyrker meget motion i sin fritid og har to børn i børnehavealderen. Så der er nok at se til.

Kim skruede ned for de 5-7 krus kaffe, han drak dagligt, til en enkelt kop, som han til gengæld nyder. Han spiser sin mad stille og roligt og holder sin pause på jobbet, og så har han fået akupunktur. Alle disse tiltag hjalp, og især i starten skete der noget. Efter et par behandlinger var huden mindre tør og mindre skællet, og kløen var aftaget. Da Kim også har lidt problemer med maven, blev vi enige om at lave en fødevaretest og fandt bl.a. problemer med æg og citrusfrugter.

Efter denne livsstilsomlægning og i kombination med akupunktur og øreakupunktur er det bare gået hurtigt fremad. I starten var der kun en uge til to mellem behandlingerne, men nu går der halvanden måned mellem. Der kan godt gå nogle måneder endnu, inden Kim helt slipper for at få behandling, da det er min erfaring, at vedligeholdende behandlinger med et par måneder imellem gør, at behandlingen har bedre chancer for at holde.

Fakta

TCM (Traditionel Chinese Medicin) indeholder flere former for behandling og syn på livet. TCM er en taoistisk tankegang, der bl.a består af akupunktur, Qi Gong, urtemedicin, Feng Shui, tanker om kost m.m.

Hvad gør bl.a. kroppen varm:
Kaffe, rødvin og alkohol, sukker, røde bøffer, chili, ingefær og andre stærke krydderier. Derudover kan en stresset hverdag give hede i kroppen.

Book en tid i dag

Ring og bestil en tid på tlf. 53 500 801, eller send en mail til rikke@godthjaelp.dk. Så vender vi tilbage så hurtigt vi kan.


Artikler
Bestil en tid hos Godthjælp i dag
Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
  • Behandling

    Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
    .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »