Akupunktur er en helhedsorienteret behandlingsform, der ser på hele kroppen og dens velbefindende. Når du kommer med et problem, ser jeg derfor på ubalancen i hele dit system – psykisk og fysisk samt biologisk.
Vil du booke en tid til akupunktur i København eller bare høre mere, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk.
Akupunktur er baseret på ligevægten mellem Yin og Yang – to modvirkende kræfter, der hele tiden bør holdes i balance. Grundprincippet er, at menneskets helbred afhænger af denne ligevægt. Teorien er, at der strømmer energi gennem mennesket via 12 hovedmeridianbaner samt flere såkaldte ekstra meridianbaner. I den traditionelle, orientalske medicin siger man derfor, at sygdomme opstår, når energien, der flyder igennem meridianerne, er blevet blokeret, eller at energien er kommet ud af balance og påvirker kroppens funktioner negativt.
Akupunktur fjerner disse ubalancer og blokeringer, ved at der stikkes nåle i akupunkturpunkter, hvorefter kropsenergierne igen kan flyde frit, og kroppen derved kan helbrede sig selv. Man kan ikke ud fra en vestlig medicinsk vurdering forklare, hvorfor akupunktur virker, men man kan måle akupunkturens virkning ved at se på blodgennemstrømning, ændringer i blodtryk, frigørelse af kemiske stoffer og elektriske udslag på akupunkturpunkter.
Akupunktur kan behandle et væld af forskellige tilstande og smerter i kroppen.
Det kan bl.a. hjælpe mod:
… og meget mere.
Ved akupunkturbehandling i klinikken Godthjælp Akupunktur benytter jeg akupunkturen som én blandt flere behandlingsmetoder og diagnosticeringsredskaber. Jeg benytter din puls, tungens udsende, din fremtoning, posturologiske test og evt. lystest samt de informationer, du giver mig, til at danne mig et indblik i, hvordan behandlingen skal forløbe, og hvilke redskaber som vil være givtige for dig. Til behandlingen kan jeg benytte forskellige metoder:
Ved akupunkturbehandling isættes nåle, som skal virke i 25-35 min. Nålene er tynde og sterile engangsnåle, og indstikket er relativt smertefrit. Nålene stikkes ned i huden, og du kan føle nålestikket som en svag krampe eller udstrålende ømhed. Under behandlingen fornemmer mange en slags berusende fornemmelse efterfulgt af afspænding.
Placering af akupunkturpunkter foregår efter et gammelt kinesisk målesystem, som tager højde for, at menneskers anatomi er forskellig. Akupunkturnålene placeres på de steder på meridianerne, hvor energien er særlig nem at kontakte. Da kroppens organer er knyttet til hinanden via meridianerne, placeres nålene ofte andre steder end der, hvor lidelsen stammer fra, set med vestlige øjne.
Antallet af behandlinger varierer – til tider er en enkelt behandling nok, men oftest skal man have flere. At få kroppen i balance, er en proces, hvilket kan betyde, at du har brug for flere behandlinger for at mærke fremgang. Dog ikke, når der er tale om smerte, hvor behandlingen ofte giver resultat med det samme. Behandlingerne gives i starten med en uge til to ugers mellemrum.
Akupunktur, som formentlig opstod i stenalderen, har overlevet i mange dele af verden helt indtil nu. Der er beviser for, at akupunktur har været praktiseret i det gamle Egypten, Persien, Indien, Sri Lanka, mange dele af Europa og Sydamerika og selv hos de nordamerikanske indianere. Filosofien er rodfæstet i taoistisk tradition, som går over 8000 år tilbage. Det kinesiske navn for denne behandlingsform er Chen Chin.
Navnet akupunktur opstod først i slutningen af 1600-tallet, da denne lægekunst blev bragt til Europa af kinamissionerende jesuitterpræster. Selve udtrykket akupunktur stammer fra to latinske ord: “Acus”, der betyder nål eller spids, og “punktur”, der kommer af “pungere”, som betyder at punktere eller stikke. Betegnelsen akupunktur er således en vestlig konstrueret term, selv om det i dag er blevet en international anvendt betegnelse for behandlingsmetoden. Hos Godthjælp tilbyder vi en dybdegående akupunktur uddannelse.
Oplev en tryg og professionel behandling hos Godthjælp Institute. Vores dedikerede behandlere står klar til at hjælpe dig og tilpasser hver behandling til dine behov, så du altid er i centrum.
Behandlerne på Klinikken er medlem af PA – Praktiserende Akupunktører, som er en faglige sammenslutning der sikrer, at du får en kvalificeret akupunkturbehandling. For at opnå medlemskab hos PA kræver det, at man er RAB-registeret.
RAB står for Registeret Alternativ Behandler. Dette sikrer dig, at din behandler er veluddannet, og at din behandler kontinuerligt holder sig opdateret med ny viden.
WHO – Verdenssundhedsorganisationen under FN har udarbejdet en liste over lidelser, som med fordel kan behandles med akupunktur. Se WHO’s liste her
Læger verden over benytter i dag akupunktur, da effekten er stor og i modsætning til stort set alt medicin sjældent har bivirkninger.
I Danmark har akupunktur, gennem studier vist positive resultater ved bl.a. reaktioner efter kemoterapi og graviditetskvalme. Der er også bevislige resultater ved behandling af barnløshed.
Amerikansk militær er med stor succes begyndt at benytte akupunkturen til behandling af posttraumatisk-stresssyndrom på krigsveteraner.
”Akupunktør” er ikke en beskyttet titel. For ar kunne sikre dig den bedst mulige behandling i Danmark bør du derfor vælge en behandler, der er RAB-registeret.
Klinikken i hjertet af smukke København, overfor Det gamle Radiohus’ koncertsal, nu Konservatoriets koncertsal.
Fra vores indgang kan vi se Forum Metrostation.
Klik på linket herunder for vejvisning.
Hod dig opdateret med vores nyhedsbrev.
Som en særlig introduktion til vores NADA-café tilbyder vi denne uge et klippekort med 10 behandlinger til kun 1.000 kr.
(Normalpris: 1.250 kr.)