Vinterdepression

Home/Vinterdepression

Vital eller vintertræt?

Akupunktur er med til at afbalancere din krop og stimulere immunforsvaret. Det kan være med til at løfte dig ud af det grå humør og vintertyngden.

Bliver du ofte trist og energiløs i løbet af vinteren? Og får du en øget trang til søde sager? Måske har du også lyst til at sove meget mere, end du plejer? Så er du med stor sandsynlig én af de 275.000 danskere, der hvert år får en vinterdepression eller lider af vintertristhed. Vinterdepression og vintertristhed starter i efteråret, når sollyset er aftagende i styrke og varighed, og bedres ofte først hen omkring starten på foråret, når solen vender tilbage.

Hvad kan du selv gøre

  1. Ophold dig udenfor så meget som muligt. Husk, at lyset midt på dagen er stærkest og har en positiv indflydelse på dit sind, din krop og dit humør.
  2. Ophold dig i nærheden af vinduer – vælg vinduespladsen, når det er muligt.
  3. Pladsér dit soveværelse, så vinduerne i rummet vender mod øst.
  4. Nogle har desuden gode erfaringer med en lyssimulator, så de vågner stille og roligt.
  5. Gå en tur, selv om vejret er gråt. Det er godt at få bevæget sig, og lyset i gråvejr er mere livgivende end intet lys.

Fakta om vinterdepression

  • 5 % af den danske befolkning lider af vinterdepression. 75 % af dem er kvinder. Derudover er unge og skifteholdsarbejdere ofte udsatte.
  • Den mindre lysmængde og lavere temperatur om vinteren synes at være den umiddelbare årsag til vinterdepression.
  • Længere sydpå forekommer vinterdepression med minde hyppighed. Længere mod nord stiger hyppigheden.

Symptomer på vinterdepression er: nedtrykthed, tristhed, dårligt humør, nedsat energi, øget træthed, øget søvnbehov samt øget appetit – specielt behov for kulhydrater

Ring og bestil tid på 25 11 45 41

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!