Posturologi – kropsholdning.

Home/Posturologi – kropsholdning.

Posturologi kommer af det engelske ord posture – kropsholdning.

Med posturologi behandler vi fysiske smerter og psykiske ubalancer, som kan være opstået både af fysiske traumer, som slag, fald mm. eller forløste konflikter.

Et kropsskema er et system din hjerne har bygget op, da du var helt lille og lærte at gå og bevæge dig rundt mellem møbler, orientere dig på gaden, forstå horisonten og hvordan landskabet under dine fødder skal tolkes.

Kropsskemaet bliver bygget op af informationer der kommer fra dine sanser – synet, indre øre / balanceevnen, trykinformationer underfødderne, strækningsgraden i dine muskler og din hud, trykket på dine indre organer samt stillingen og tryk i dine led.

Alle disse informationer bearbejdes i din hjerne, og kroppen lægger en bevægelsesstrategi ud fra de informationer den får tilsendt, fra alle disse informationskilder i kroppen.

MEN sender din krop de rigtige informationer til hjernen!? Måske er du blevet opereret i foden, skulderen eller et andet led hvilket kan give manglende eller forvrænget information til hjernen om kroppens stilling. Ar, både indre og ydre, kan påvirke sanseinformationen. Det samme gælder piercinger. Måske har du samsyns-vanskeligheder.

Kæbe og tand stilling kan have en enorm indflydelse på vores postur, da de kan forstyrre alle de posturologiske / sanse indgange vi har.

Hvad kan vi behandle med posturologi?

Vi kan påvirke kroppens holdning så skævheder og rotationer kommer i balance, men vi kan også påvirke kropsskemaet så behandlingen holder i længden. Det vil sige alle former for fysisk smerte.

Vores psyke bliver i høj grad påvirket af vores posturologiske udgangspunkt. Især øjnene har en meget stor indflydelse på, hvordan vi opfatter verden omkring os, om den føles tryg og imødekommende eller barsk og voldsom.

Vores hormonsystem kan påvirkes enormt af vores tandstilling og kæbeled, da de har forbindelse til vores kranienerver og derved hormonelle kirtler i hjernen.

Vi kan derfor behandle mange ubalancer –  for eksempel i forhold til reproduktion, men husk også at vores hormoner er med til at styre vores humør og hvordan vi har det i kroppen – søvn, temperatur mm.

Når vi arbejder med posturologi benytter vi flere typer redskaber, men auriculoterapien / øreakupunkturen er hovedredskabet. Der til kan der benyttes øjenøvelser, sensoriske indlægssåler, magneterapi og træningsbriller. Redskaber som patienten kan benytte og træne med hjemme.

For at tage kursus i Posturologi, skal du have første modul i AuriculoTerepi – AuriculoTerapi 1

Rikke Godhjælp Kbh SV august 2017

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!