Øjenøvelser

Formål

Øjenøvelserne vil afspænde øjenmusklerne, så de har ens tonus/spænding.

Hvis en øjenmuskel er mere spændt i én side, vil den forskyde øjets stilling, hvilket har konsekvenser for kroppens holdning og de informationer, øjet modtager. Øjenøvelserne skal udføres stående, siddende eller liggende.

Øjenøvelse: Muskeltræning:

 1. Hold en blyant i øjenhøjde 30 cm foran næseroden. Fokuser på toppen af blyanten og før den ind mod næseroden, så længe du stadig ser den uden at se dobbelt. Hold den 1 sekund dér og før den så helt ind mod næseroden. Det gentages i 1 minut.

 2. Før nu blyanten til højre, så længe du kan se den uden at se dobbelt, og herefter til venstre. Før blyanten fra den ene side til den anden i 1 min.

 3. Før til sidst blyanten rundt i cirkler på max. 15 cm i diameter, 30 cm fra ansigtet, med cirklens underste kant ud for næsen. Hold fokus i 1 minut rundt mod højre og 1 minut rundt mod venstre.

Gå stille til værks – begynd med at træne i 15 sek. og øg langsomt tiden. Du kan blive en smule ør og træt i hovedet.

Jo oftere du udfører øvelserne, desto hurtigere fjernes symptomerne.

Det er almindeligt at sove mere og dybere i starten, indtil du er udhvilet. Herefter får du mere energi, sover bedre og er mindre ør/ustabil/svimmel.

Samarbejdet mellem hjernehalvdelene genoptrænes ved disse øvelser – det har en positiv effekt på din koncentration og hukommelse.

Øjenøvelse: Samsyn:

 1. Fokusér på et punkt langt væk.

 2. Stræk venstre arm og løft din pegefinger.

 3. Hold højre pegefinger midt mellem venstre pegefinger og næseroden.

 4. Fokusér på højre finger; du skal kunne ane venstre finger dobbelt, og højre finger skal ses skarpt og være midt mellem de to aftegninger af venstre finger.

 5. Skift fokus mellem fjerneste punkt, venstre og højre finger.

 6. Hvert punkt skal stå skarpt, inden du flytter fokus.

 7. Udføres ca. 1 minut, i starten måske kortere tid. Alle tre punkter skal være på linje.

Øjenøvelse: Lateralitet:

 1. Placer en blyant 15 cm fra næseroden; fokusér på spidsen.

 2. Drej langsomt hovedet fra side til side – se spidsen skarpt.

 3. Bliv inden for næsens bue, så du hele tiden bruger begge øjne.

 4. Udføres 1 minut.

Det siger vores kunder
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet. Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket. Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
Her finder du klinikken