fbpx

Kursus i Sydfrankrig

Hvert andet år i september bruger jeg en uge i Colombier Le Jeune, en lille, smuk landsby i Sydfrankrig. Her samles elever fra hele verden og modtager undervisning af nogle af de fremmeste læger og professorer inden for hovedsageligt auriculoterapi og auriculomedicin, men der bliver også tid til lidt posturologi.

Hvert år bliver der taget emner op, der fremlægges og belyses af dedikerede undervisere. Oftest bliver der sat en hel dag af til underviseren og emnet, så der bliver gået i dybden.

Det er til fordel for både de erfarne og de mindre erfarne behandlere. Alle bliver informationsmættede på sådan en uge. Ingen går fra undervisningen uden et hoved fyldt af nye ideer, der må prøves af, eller punkter, der skal benyttes ved kommende behandlinger.

I frokosten bliver der diskuteret og debatteret. ”Mestrene” sidder til bords, og de må stå for skud for de spørgsmål, der dukker op, når man får lov at leve sig helt ind i en verden af terapi, teori og nåle.

Området, hvor symposiet afholdes, er smukt og bjergrigt. Der er muligheder for en vandretur eller en tur til den nærmeste større by, hvor der er et mylder af cafeer og butikker.

Midt på ugen går turen til Rafael Nogiers landsted, hvor der serveres fantastisk fransk mad. Tiden nydes med snak, pianokoncert i haven og udsigt over dalen og til dyrene på marken.

Det er en vidunderlig uge, jeg altid ser frem til. Hvis jeg skal sige noget negativt, er det en udfordring at få ordentlig mad, hvis man ikke vil have mælkeprodukter eller hvede. Det kan virke lidt bagvendt, når nu det er behandlere, der selv tester for fødevareintolerancer …

Undervisningen foregår på engelsk eller fransk. Undervises der på fransk, oversættes der til engelsk.

Hvem underviste i år?

Der var flere emner igen i år; D.M. Jean Luc Vigneron underviste og fortalte om faserne i øret. M.D. Anthony de Sousa om auriculomedicin og specifikke behandlingsmetoder. Prof. Pierre Magnin om VAS og photoner. M.D. Chantal Vulliez om tandfokus og auriculomedicin. M.D. Michel Marignan og M.D. Raphael Nogier havde fælles patienter, så de behandlede og kommenterede med hver deres syn på behandlingsstrategi.

Jeg vil fremhæve Chantal Vullies. Hun er en stærk, vidende kvinde. M.D. i tandkirurgi. Hun har gennem mange år. arbejdet med Poul Nogier, som var grundlæggeren af Auriculometoden,  Hun har stået i spidsen for foreningen GLEM, lokaliseret i Lyon i Frankrig, som står for formidling og udvikling af auriculoterapi og auriculomedicin.

Syge tænders indflydelse

Overskriften på Chantal Vullies oplæg var: Fejl i kropsfunktionen som resultat af sygdom, Årsagsudredning og behandling.

Vore tænder har en enorm indflydelse på vores krop, de sygdomme, vi lider af, og den healing, vi skal igennem efterfølgende. Fjerner man en syg tand, skal man vide og forstå, at kroppen i det omkringliggende område husker.

De frekvenser, der var i tanden, findes også i gummerne. Det er derfor ikke altid en god ide at fjerne en tand for at løse et problem. Vælger man alligevel at gøre det, skal man huske at behandle gummen og kæben for de ubalancer, der stadig ligger i områdets hukommelse.

Tænderne og deres indflydelse på vores krop gennem nervesystemet er vigtig. De forskellige tænder har indflydelse på forskellige dele af kroppen. Hårdt sammenbid vil have indflydelse på, hvordan nerver trykkes og måske afklemmes.

Indflydelse fra bidet kan se på alt fra fertilitetsproblemer, umiddelbart uforklarlige smerter rundt i hele kroppen, åndedrætsbesvær, tinnitus, enorm træthed og meget, meget mere.

Alt jeg kan sige herfra er – join me in two years! Det er en oplevelse for livet.


Af: Rikke Godthjælp.

www.godthjaelp.dk

Praktiske oplysninger

Nogle vælger at køre i bil hele vejen. Du skal regne med ca. 17 timer. Jeg fortrækker at flyve til Lyon og leje en bil i lufthavnen. Det tager ca. halvanden time fra lufthavnen til Colombier Le Jeune.

Ønsker du information om kurset kan du melde dig til nyhedsbrev på Auriculo.biz. Når kurset nærmer sig, vil relevant information om tid, pris, undervisere, overnatningsmuligheder mm blive sendt rundt via mail af kursusudbyder.

Artikler

Andre artikler
Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Kursus

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores kurser
  .

 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

 • English

  You've chosen our english newsletter
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »