Eksamenskrav

Krav for at gå til eksamen og blive eksamineret AuriculoTerapeut

Opstart

Næste hold starter:

København: 31. august 2019

Århus: 24. august 2019

Undervisningen er fordelt på weekender og hverdage.

Varighed

Uddannelsen tager halvandet år + evt støttefag (se under støttefag).

Du modtager 250 timers undervisning i din faglære.

Disse 250 timer er fordelt på E-learning og klasseundervisning.

Du skal regne med at bruge tid uden for selve undervisningen til b.la læsning, gruppearbejde og at give behandlinger.

Godthjælp kurser & uddannelse

Behandlinger

 • Modtaget og dokumenteret minimum en Auriculoterapeutisk behandling fra 2 forskellige behandlere.

 • 10 behandlinger fordelt på 3 patienter gives – minimum 2 behandlinger per patient.

 • Disse behandlinger kan ikke være på medstuderende.

 • 4 af behandlingerne samt case fremlægges på øvedag.

Hjælpelærer

 • Der skal deltages på Auriculo Modul 1, evt. modul 2. Begge dage som hjælpelærer. Dette skal foregå på 2. semester.

 • Der kan gives dispensation således, at den studerende kan deltage 2 andre relevante dage som hjælpelærer.

Fremlæggelser:

 • Der gives 4 behandlinger samt fremlægges case på øvedag i 2. semester eller derefter. (Se punkt 2 under ”behandlinger”)

Bøger og andet materiale:

Uddannelsesprisen inkluderer:
 • AuriculoTerapi trin 1
 • AuriculoTerapi trin 2
 • ØreAtlas fra Dr. Bryan Frank
 • Blå trykpen, smerterføler
 • Sort/hvid-hammer, punktsøger
 • 4 styks magneter, til posturologiskundersøgelse
 • Materiale til 1 styks posturologiskindlægssål

Støttefag

For at gå til eksamen stilles der nogle krav. Vi har valgt at følge de samme krav der stilles til en RAB godkendt uddannelse. Det betyder at hvis du allerede er sygeplejerske, fysioterapeut, Social- og Sundhedsassistent, ergoterapeut eller allerede er RAB godkendt alternativ behandler, så skal du fremvise dette dokument samt dine eksamensbeviser.

Ellers skal du have:

 • + Anatomi/Fysiologi 200 timer
 • + Patologi 100 timer
 • + 50 timer Psykologi
 • + 50 timer andre behandlingsformer
 • + 10 timer klinikdrift
 • + 12 timer førstehjælp

Mangler du ovenstående, eller noget af det, er der mange muligheder, alt efter hvor du bor i landet. Kontakt os evt. for at høre mere.

Eksamen

09/01 2021, 10.00 – 12.00: Eksamen, Auriculoterapi

09/01 2021, 12.15 – 14.15: Eksamen, Posturologi

14 – 16/01: Mundtlig praktisk eksamen. Endelige tidspunkter fastsættes, når vi ved, hvor mange, der skal til eksamen.

Fravær

Du kan have op til 10% fravær.

Mulighed for tilskud

Hvis du er på overførselsindkomst, sygemeldt i længere tid, ledig eller på vej ind i revalidering eller lignende, kan du muligvis få tilskud til en ØreAkupunktur Uddannelse.

Du skal selv kontakte din A-kasse, kommune eller dit jobcenter for at høre, om du har denne mulighed.

Det siger vores kunder
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet. Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket. Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
Her finder du klinikken