Posturologisk Behandling

Kursus i Posturologisk Behandling

Et Posturologisk kursusforløb består af 3 Moduler. Posturologer benytter b.la. AuriculoTerapi / ØreAkupunktur som redskab. Derfor er AuriculoTerapi Modul 1, første del af dit Posturologiske kursusforløb.

2 dages AuriculoTerapi, svarende til AuriculoTerapi Modul 1

3 dages posturolog, hvor vi går i dybden med posturologien, test, indslægsåler og masser af praktik.

1 Øver og Kliniks Praksisdag. Her kan du stille spørgsmål, gennem gå cases, se behandlinger og øve dig på patienter.

AuriculoTerapi / ØreAkupunktur 1 (2 dage)

Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.

 1. Grundlæggende viden om AuriculoTerapi / ØreAkupunktur og hvordan vi bruger det.

 2. Forstå forskellen på vestlig og østlig tilgang til øreakupunktur og få mere dybde i dine behandlinger

 3. Ørets anatomi, forstå at benytte ørets fulde potentiale med indblik i ørets opbygning

 4. Hvordan er kroppen reflekteret i øret og, hvordan benytter vi den viden

 5. Introduktion til de redskaber vi benytter til auriculoterapi

 6. Punktplacering og -forståelse

 7. Nogier-puls /VAS

 8. Stikteknik og nåleforståelse

 9. Masser af praktisk øvelse, samt behandling af hinanden

Dette vil du kunne behandle efter modul 1

 • Allergi

 • Rygestopbehandling

 • Vægtregulering

 • Sukkerafhængighed

 • Immunstimulering

 • Fordøjelse

auriculoterapi-oreakupunktur
posturologi
Godthjælp kuser & uddannelse

Posturologi: (3 dage)

 1. Hvad er posturologi og, hvilke sanser påvirker vores kropsholdning

 2. Forstå de posturologiske indgange og hvad de gøre ved vores kropsskema og vores måde at bevæge os på

 3. Vi kommer i dybden med, hvordan kæbe, øje og fodstilling påvirker vores kropsholdning og, hvordan det kan give fysiske smerter og psykiske ubalancer, hvis der ikke sendes den korrekte information mellem kroppens sanser og hjernen

 4. Gennemgang af punkter på øret, der ved hjælp af øreakupunktur påvirker vores kropsholdning og bevægemønster, og derigennem kan afhjælpe smerter og påvirke vores psyke

 5. Gennemgang af posturologiske test, der afslører hvilken ubalance patienten har og dermed hvordan patienten skal behandles

 6. Øve posturologiske test

 7. Gennemgang af de terapiforhindringer der kan påvirker vores kropsholdning

 8. Gennemgang af frekvenser og apparater der kan bruges til posturologisk behandling Gir30 og GL+, agiscop, sort/hvidhammer, blå trykpen og podoskop

 9. Lær at lave en posturologisk indlægssål. Lav din egen for en merpris

 10. Enkel magnetbehandling til afspænding af kæbe og øjemuskulatur gennemgås

 11. Enkelte øvelser til afspænding af kæbe og træning af øje, som du kan give dine patienter med hjem, gennemgås

 12. Praktisk og øvelse, samt behandling af hinanden

Efter dette kursus vil du b.la. kunne behandle og påvirke:

Muskel og- ledsmerter:

Når du retter kropsholdningen op, så den er i balance, vil smerter ophøre, også hos dem der har smerter i leddene pga. forkert eller for meget slid i leddene.

Psykiske ubalancer som depression, angst, stress, fobier, nervesammenbrud koncentrationsproblemer:

Vores kropsholdning påvirkes af, hvordan vores hjerne og syn arbejder. Du kan derfor ved hjælp af posturologiske test afsløre, om psykisk ubalancer skyldes helt eller delvist at der er samarbejdsvanskeligheder mellem kroppens sanser og hjernen. Du kan derved behandle eller støtte op omkring balancering af psyken.

Fertilitetsproblematikker og andre hormonrelaterede ubalancer:

Vores kropsholdning og især vores bid påvirker kvindens fertilitet. Kropsholdning – fordi uhensigtsmæssige spændinger og rotationer i kroppen kan påvirke kvindens evne til at holde på og bære et barn / foster. Vores bid – fordi spændinger i og omkring vores kæbeled kan påvirke hormonelle kirtler i hjernen, der har indflydelse på, hvordan vores cyklus fungerer.

 • Tandfokus og andre kæbeled- og bidproblematikker

 • Støj i ørerne

 • Piskesmæld

 • Smerter i nervesystemet som Trigeminusneuralgi, migræne mm.

 • Hovedpine

 • Kronisk træthed

 • Kvalme. Balanceproblemer

 • Skoliose og Scheuermann

 • Transportsyge, køresyge, luftsyge, søsyge

 • Fodstillingsproblematikker som – hælsporer, achillessmerter, valgus og varus fodstilling, platfodsstilling, nedsunken forfod. Afhjælp eller forebyg at problemet bevæger sig op i systemet.

 • Kognitive forstyrrelser som indlæringsvanskeligheder, ordblindhed, talblindhed

Posturologisk øve-dag: (1 dag)

For at deltage på dette kursus skal du have deltaget på posturologikursus ved Rikke Godthjælp.

 • På denne dag har du mulighed for at stille spørgsmål, hvis du er i tvivl om fremgangs måden, punktluksationer, øvelser mm.

 • Du har mulighed for at spørge ind til cases fra din praksis

 • Vi øver på hinanden og giver evt. hinanden en behandling

posturologi
posturologi
Kurser & Uddannelse

Er du i tvivl, om du skal tage en uddannelse eller blot starte med et kursus, så læs mere her.

Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »