5-dages diæt

Home/Klinikken/Øvelser/5-dages diæt

5-dages diæt

I stedet for at få lavet en fødevaretest på klinikken er det muligt at teste sig selv. For at finde ud af, hvad du er intolerant over for, kan du fuldføres en 5-dages diæt.

I diætforløbet må du kun spise og drikke:

 1. Fjerkræ, dog ikke kylling
 2. Fisk, dog ikke skaldyr og torsk
 3. Grøntsager, dog ikke tomat, kartoffel, peberfrugt og aubergine (natskyggefamilien) samt agurk
 4. Frugter – også tørret, dog ikke citrusfrugter
 5. Brune ris eller naturris, vilde ris, bønner og linser
 6. Salt, vand og urtete

Under diæten må du ikke spise og drikke:

 1. Kød fra firbenede dyr
 2. Mælkeprodukter
 3. Æg
 4. Olie/fedt
 5. Nødder & frø
 6. Sukker
 7. Saft af frugt og grønt fra saftpresser
 8. Vitaminer, mineraler, kosttilskud
 9. Kaffe, sort og grøn te
 10. Krydderier

6. dag: Vælg en fødevare – den, du savner mest. Det kan f.eks. være havregryn, sukker eller et mælkeprodukt (yoghurt, mælk, smør; når du har afprøvet ét mælkeprodukt, har du testet dem alle). Sådan fortsætter du med at tilføje en madvare hver dag, til alt, hvad du plejer at spise, er testet.

Reaktionen på det, man er intolerant over for, vil vise sig inden for et døgn, f.eks. i form af træthed, eller reaktion fra mave og tarm; oppustethed eller ildelugtende afføring, mavesmerter, prutter og i nogle tilfælde opkast. Hvis du spiser noget, du ikke kan tåle, bør du ikke være i tvivl.

Denne eller disse fødevarer skal du holde dig fra i 2 -3 måneder, hvorefter du kan afprøve dem forsigtigt igen; reaktionen bør igen være umiddelbar, men ikke altid helt så kraftig.

Enkelte skal fortsætte i 10 dage – man skal have det bedre end før, men symptomerne behøver ikke at være helt væk, og 5 dage er nok for de fleste.

Forløbet kan ikke forkortes.

5 dags diæt

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!