Kæbesmerter

Home/Kæbesmerter

Kæbesmerter – kæben er en vigtig kilde til velvære

Har du gener som hovedpine, stress, svimmelhed, generelle smerter, søvnløshed eller sågar fertilitetsproblemer, kan løsningen sidde ét og samme sted – kæben. Mange ved nemlig ikke, at de ellers så forskellige symptomer, kan udspringe i et kæbespændingsproblem.

En sund og smertefri kæbe er nemlig en vigtig kilde til såvel fysisk som psykisk velvære.

Har du spørgsmål om kæbesmerter?

Hos Godthjælp Institute møder vi mange patienter med kæbesmerter og kæberelaterede udfordringer. Vores behandlere har god erfaring med at behandle gener, som kan stamme fra spændinger i kæbemuskulaturen og et dysfunktionelt kæbeled. Derfor ser vi dig også gerne i klinikken, hvis du døjer med kæbegener.

Du er er meget velkommen til at ringe til os på tlf. 27 71 13 67 for at høre, hvad vi kan gøre for dig – eller du kan læse med her og blive klogere på:

  • De fysiske, hormonelle og kognitive udfordringer, som kan stamme fra problemer med kæben
  • Hvad du selv kan gøre for at forebygge kæbesmerter
  • Hvordan Godthjælp Institute kan hjælpe dig med kæbesmerter

kæbesmerter

Hvorfor har jeg kæbesmerter?

Der kan være mange årsager til, at du har ondt i kæben.

Slag eller ulykke
En hjernerystelse, et piskesmæld eller slag til hoved eller overkrop, vil ofte give spændinger i kæben og nakken.

Inflammation
Derudover kan det dreje sig om en inflammation, såsom ledbetændelse, slidforandringer, eller betændelse i tandkødet.  Caries i tænderne og andre tandproblemer kan også være en medvirkende årsag.

Kæbespændinger
Når man har kæbespændinger, er der én vigtig faktor, der skal tages med i ligningen, og det er: kontrol. Når vi skal kontrollere vores følelser, benytter vi kæben – vi bidder tænderne sammen og ”klarer situationen”. Er du derfor ked af det, vred, angst, forurettet eller i konflikt med nogle i dine omgivelser, vil du automatisk bide hårdt sammen.

Af den grund vil vi altid tage en grundig snak med dig, når du besøger os hos Godthjælp Institute.

Indehaver, Rikke Godthjælp, er specialiseret indenfor posturologi – et område, der undersøger, beskriver og behandler menneskets kropsholdning. Vi har derfor gode forudsætninger for at bestemme sammenhænge mellem kæbesmerter og symptomer andre steder i kroppen – også de psykiske.

Hvad kan jeg selv gøre?

Hvis du har mange kæbesmerter, kan du starte ud med selv at prøve at afhjælpe smerterne. Det kan gøres ved at træne åbne- og lukkemusklerne.

Åbnemusklerne træner du ved at åbne munden halvt for derefter at forsøge at åbne den yderligere, samtidig med at du med din hånd skubber imod under kæben med tilsvarende kraft.

Du kan træne dine lukkemuskler ved at åbne munden halvt og prøve at lukke den, mens du med pegefingeren på hagen hiver ned med samme kraft, som du forsøger at lukke med. Ved begge øvelser bør du holde trykket omkring 10 sekunder, ligesom du med fordel kan lave øvelserne flere gange dagligt.

Mangler du inspiration til andre hjemmeøvelser mod kæbesmerter, kan du finde flere kæbe- og tungeøvelser her.

Hvornår skal du gå til behandling?

Ganske vist kan du både forebygge og behandle kæbesmerter med træning og øvelser. Men da kæbesmerter kan have mange årsager, hjælper øvelserne ikke nødvendigvis på lige netop dine smerter.

Vi anbefaler derfor, at du besøger os, hvis du:

  • Døjer med gener i kæben
  • Døjer med andre udfordringer, som du har mistanke om, kan stamme fra kæbeområdet

Hvordan behandler vi kæbesmerter?

Når du besøger os i klinikken, vil vi altid starte med at stille en række spørgsmål for sammen med dig at kunne kortlægge dine smerter – og ikke mindst finde en måde at behandle dem på.

Når vi i fællesskab har diagnosticeret årsagen til dine gener, vil vi tilrettelægge en effektiv behandling derefter.

I arbejdet med posturologi har vi især fokus på ørerne, da ører og kæbe er tæt forbundet. Derfor vil behandlingen ofte bestå af blandt andet akupunktur eller massage af ørerne samt eventuel behandling med frekvenser, farver eller elektroniske impulser.

Er der behov for det, vil vi også tilrettelægge et træningsprogram, der kan forebygge og behandle dine kæbesmerter.

Finder vi ud af, at du har bestemte vaner i hverdagen, der kan forværre dine smerter, vil vi sammen finde en løsning.

Tygger du for eksempel ofte tyggegummi, bider du negle, hviler du ofte hovedet på hænderne, eller har du for vane at tygge i kuglepennen, kan du belaste din kæbemuskulatur unødigt.

Læs mere om gener i kæben – eller kontakt os for spørgsmål

Vil du blive klogere på kæbesmerter, årsager og behandlingsmuligheder, kan du med fordel læse denne artikel, hvor vi også ser nærmere på kæbens betydning for dit fysiske velvære og dine kognitive evner.

Har du spørgsmål om kæbesmerter, er du også altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere.

Ønsker du at få undersøgt kilden til dine kæbesmerter og modtage gode råd om behandling og fremtidig forebyggelse, er du velkommen til at booke en tid hos Rikke Godthjælp for en posturologisk undersøgelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!