Hormonel ubalance behandling

Home/Hormonel ubalance behandling

Behandling af hormonel ubalance

Hormonel ubalance er noget mange oplever på et tidspunkt i livet. For nogle er det værre end andre, og kan være årsag til store problemer eller ændringer i kroppen. I klinikken benytter jeg akupunktur behandling af hormonel ubalance, og lytter til, hvad din krop har brug for.

Vil du bestille en tid, eller har du spørgsmål, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 25 11 45 41, eller sende en mail til rikke@godthjaelp.dk, så vender jeg tilbage så hurtigt jeg kan.

Hvad er hormoner?

Hormoner er kort sagt kemiske signalstoffer, der sender besked rundt til hele kroppen, hver gang der skal ske noget. Det kan f.eks. være besked om, at du skal sove, det er tid til menstruation, eller at du skal have noget at spise. Til hver af disse ting, er der derfor forskellige hormoner til at levere beskeden. De har hver især en specifik funktion, og bliver produceret forskellige steder i kroppen. Hvis du føler en ubalance eller er opmærksom på, at du har et konkret problem i forhold til dine hormoner, kan årsagen være et ansvarliget hormon i kroppen, du producerer for meget eller for lidt.

Symptomer på hormonel ubalance

Hormoner styrer langt mere i kroppen, end du lige umiddelbart tror. Mange bliver derfor overrasket over at finde ud af, at de problemer de dagligt er udfordret med, i bund og grund handler om en ubalance i deres hormoner.

Problemer forårsaget af hormonel ubalance kan derfor være:
Hormonel ubalance behandling

 • Søvnproblemer
 • Stress
 • Hovedpine/Migræne
 • PCOS
 • Infertilitet
 • Manglende sexlyst
 • Øget sult
 • Problemer med fordøjelsen
 • Humørsvingninger
 • Uren hud
 • Rejsningsproblemer hos mænd
 • Vægtøgning

Test dig selv og dine hormoner lige her.

Behandling af hormonel ubalance med akupunktur

I klinikken behandler vi alle former for hormonel ubalance. Gennem akupunkturen kan man nemlig stabilisere det hormon, du enten producerer for meget eller for lidt af. For at stabilisere hormonbalancen benytter jeg mig af den klassiske kinesiske metode. Det kinesiske målesystem tager højde for, at menneskers anatomi er forskellig. Under behandlingen vil jeg derfor holde øje med din krop, og hvad den giver udtryk for.

Akupunkturnålene placerer jeg de steder på meridianerne, hvor energien er let tilgængelig. Kroppens organer er nemlig tæt knyttet via disse steder, og du vil derfor opleve, at jeg måske placerer nålene andre steder, end der hvor du har problemer.

Vi benytter også den vestligtbaserede terapiform: AuriculoTerapi. Denne form for terapi benytter et mix af øreakupunktur, frekvenser og lysbehandling. Den er både dybdegående, men også effektiv til hurtigt at få dit hormonspejl på plads, så din krop kommer tilbage i balance.

Ved at bruge akupunkturen som behandling af hormonel ubalance, bliver ubalancer og blokeringer fjernet, og din kropsenergi kan derefter flyde frit, som den skal.    

Klik her for at læse mere om akupunktur.

Vil du høre mere, er du velkommen til en snak på tlf. 25 11 45 41

Årsager til hormonel ubalance

I forbindelse med behandling af din hormonelle ubalance, er det også en god ide, at overveje hvad der kan være årsag til din hormonelle ubalance. Sommetider er det ting i dagligdagen, som kan have indvirkning.

Søvnmangel
Vi har alle brug for vores søvn, og ikke mindst nok af den. Der kan være mange årsager til at du lider af søvnproblemer, overordnet er dog at finde frem til problemet. Under vores nattesøvn, bringer vores krop nemlig stresshormonet kortisol tilbage i balance.

P-piller
Når kvinder tager p-piller indtager de syntetiske hormoner, hvilket ikke er naturligt for kroppen. Det betyder derfor også, at hormonniveauet i kroppen kan komme ud af balance. Har I fertilitetsproblemer, har vi stor erfaring og succes med behandling gennem akupunktur.

Pubertet
Puberteten er en periode, hvor hormonerne raser derudaf. For unge kan dette give store gener i form af slemme menstruationssmerter og hormonrelateret akne.

Overgangsalderen
Modsat puberteten, falder hormonproduktionen, når du kommer i overgangsalderen. Særligt kvinder kan dette være særligt ubehageligt for. Hedeture, humørsvingninger, tørre slimhinder og nedsat kræfter, er blot nogle at de udfordringer du pludselig kan stå med. 

Dårlig kost
Det mad du indtager, har stor betydning for hormonerne i kroppen. De kan både komme ud af balance, men modsat også i balance, hvis det rigtige mad bliver indtaget. Her er der både tale om hvad du spiser og kvaliteten af den, men også den tid og ro du skaber omkring dit måltid.

Stress
Har du været stresset over en længere periode, kan det påvirke dine hormoner. Stresshormonet kortisol kan nemlig komme ud af balance, og påvirke resten af din krop.

Her finder du en liste over hvad behandles i klinikken.

Ring og bestil en tid

Der kan være flere årsager til, at din krop er ude af balance. Vil du vide mere, eller bestille en tid, er du mere end velkommen til at give mig et kald på tlf. 25 11 45 41, eller sende en mail til rikke@godthjaelp.dk, så vender jeg tilbage så hurtigt jeg kan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!