fbpx

AMD & øjenbehandling

Akupunkturbehandling af AMD

Øjenlidelsen AMD er den hyppigste årsag til funktionel blindhed i den vestlige verden. Ca 10 % af befolkningen på 60 år har AMD, og lidelsen tager til med alderen. Akupunktur er igennem tre årtier hyppigt blevet anvendt som alternativ behandling til AMD-patienterne, da det offentlige sundhedssystem ikke har noget tilbud til patienter med diagnosen “tør AMD”.

AMD er også kendt under betegnelsen “øjenforkalkning” og “alderspletter på nethinden”, men lidelsen har dog intet med forkalkning at gøre.

AMD er en tilstand af inflammation og affaldstoffer, som ophober sig i nethinden og forhindrer en optimal blodgennemstrømning til og fra lyssansecellerne. Derudover er der muligvis tale om en brist i immunsystemet, da man hos AMD-patienterne finder et forhøjet niveau af et proteinstof, som man ellers forbinder med aldring.

Forskning

I 2014 blev der foretaget et dansk, klinisk studie hos en akupunkturklinik og en optometrist i Skive. 19 patienter fik målt deres syn før og efter et 6 måneders behandlingsforløb, og 11 fik forbedringer af kontrastsynet, mens 9 fik forbedring på visus (udtryk for synsskarphed). Normalt er prognosen for AMD-patienter kun negativ. Dog kan tilstanden stå stille i op til flere år. Forværringen kan komme både i ryk og som en glidende proces.

Vores behandling er baseret på den teknik, som blev udviklet af forsøget i Skive, hvor man behandler 1-2 gange i ugen over en 2-3 måneders periode.

Vil du høre mere, eller bestille en tid, er du velkommen til at kontakte mig på tlf. 53 500 801, eller sende en mail til klinik@godthjaelp.dk.

Ønsker du at læse den kliniske undersøgelse om AMD fra 2014? Læs her: AMD Klinisk undersøgelse 2014

Bestil en tid hos Godthjælp i dag

Tør og våd AMD

Vi behandler både tør og våd AMD, og akupunkturbehandlingerne er ikke en hindring for effekten af lucentis-indsprøjtingerne eller omvendt. Vi anbefaler, at patienterne sideløbende med akupunkturbehandlingerne følger de kontroller og evt. tilbud om indsprøjtningsbehandling, som det offentlige system tilbyder.

Kosttilskud og AMD

De amerikanske AREDS-studier har påvist, at store doser af bestemte vitaminer og mineraler kan opbremse forværringen af tilstanden hos en stor del af patienterne, hvis de behandles gennem flere år.

Derfor kan tilskud af vitaminer og mineraler stærkt anbefales, men det kan ikke stå alene. Der bør suppleres med masser af grønt i kosten.

Omega 3 fedtsyrer virker på inflammation og har derfor også en positiv effekt på udviklingen af AMD, så en fiskeolie af god kvalitet kan klart anbefales.

Praktisk information

At behandle AMD er at behandle en tilstand af inflammation og affaldstoffer – ikke kun i øjnene, men i hele kroppen. Behandlingen vil derfor virke udrensende, og en del af patienterne mærker træthed i den første periode.

Mere end halvdelen af patienterne vil efter et grundforløb på 15 behandlinger over 2-3 måneders tid have opnået en målbar synsforbedring.

Hvis behandlingen ikke har hjulpet efter grundforløbet, anbefaler vi at stoppe. Hvis der derimod er sket en forbedring, anbefaler vi, at patienten herefter kommer til vedligeholdende behandling. Et typisk interval for dette er 1-3 måneder mellem hver behandling. Enkelte opnår over tid en endnu større forbedring gennem den vedligeholdende behandling (typisk 10 % over 1-2 år).

Man bør få foretaget en frisk synsmåling hos sin egen optiker, inden man påbegynder akupunkturbehandlingen. Når de første 2-3 måneders intensive behandlingsforløb er ovre, kan man så foretage en ny måling for at have et sammenligningsgrundlag.

Mange patienter bliver rigtig glade for at have dette tal at kunne forholde sig til, da synet ellers godt kan virke som en noget abstrakt størrelse og ofte svinger meget hos AMD-patienterne.

Ofte vil der efter akupunktur skulle ændres på brillernes styrke. Passer patientens briller ikke optimalt, kan det tilrådes at vente i hvert fald 2 måneder, så akupunkturen har haft sin chance for at virke.

Find den rette behandler

Der er stor forskel på akupunktørers udgangspunkt, selvom det hele handler om meridianer. Det kan sammenlignes med folk, der arbejder med psyke og sjæl. Der er psykiatere, psykologer, psykoterapeuter osv. Udgangspunktet er sjæl og psyke, og det er overvejende de samme redskaber, der bruges, men stadig med meget forskellige indfaldsvinkler fra de forskelige behandlere. For én, der ikke kender de forskelige former, kan det være svært at navigere i. Det eneste, man faktisk kan se på, er behandlerens profil, hvor han/hun er uddannet, og hos hvem behandleren har taget kurser.

amd-health
amd-eye-exam

Medlem af PA og DA

Klinikken er medlem af PA - Praktiserende Akupunktører og DA - Danske Akupunktører, som er faglige sammenslutninger, der sikrer, at du får en kvalificeret akupunktør. For at opnå medlemskab hos disse foreninger kræver det, at man er RAB-registeret.

RAB står for Registeret Alternativ Behandler. Dette sikrer dig, at din behandler er veluddannet, og at din behandler kontinuerligt holder sig opdateret med ny viden.

Dansk lovgivning

WHO - Verdenssundhedsorganisationen under FN har udarbejdet en liste over lidelser, som med fordel kan behandles med akupunktur. Se WHO's liste her

Læger verden over benytter i dag akupunktur, da effekten er stor og i modsætning til stort set alt medicin sjældent har bivirkninger.

I Danmark har akupunktur, gennem studier vist positive resultater ved bl.a. reaktioner efter kemoterapi og graviditetskvalme. Der er også bevislige resultater ved behandling af barnløshed.

Amerikansk militær er med stor succes begyndt at benytte akupunkturen til behandling af posttraumatisk-stresssyndrom på krigsveteraner.

WHO

”Akupunktør” er ikke en beskyttet titel. For ar kunne sikre dig den bedst mulige behandling i Danmark bør du derfor vælge en behandler, der er RAB-registeret.


Det siger vores kunder
Uddannelse og kurser ved Rikke Godthjælp er det bedste jeg har gjort for min klinik.Jeg får langt bedre og hurtigere resultater med øreakupunktur og den massive viden jeg har fået igennem årene, hos Rikke.Kvaliteten af undervisning via e-læring, spændende og overskueligt uddannelses-materiale, samt support via et kæmpe netværk af kollegaer fra flere lande, er uvurderlig og helt unikt for denne omfattende uddannelse.Rikke holder sig altid opdateret inden for øreakupunktur og deler gerne al viden med hendes elever og kollegaer.Rikke er virkelig dygtig, autentisk, hjertevarm og professionel til fingerspidserne.Forever fan - Vibeke Louise Findal Jensen.Ejer af KliniQ - Findal Akupunktur
Vibeke Louise Findal J.
Rikke er en fantastisk behandler. Dybt seriøs, omfavnende, klog og hun 'scanner' hele kroppen for at sætte ind i de rigtige steder. Rikke har bl.a. hjulpet mig af med en hel del nervesmerter efter en operation, som ingen andre kunne få bugt med. Jeg har stor respekt for hendes kunnen, og så er hun et helt vidunderligt menneske, som jeg har nydt at være i hænderne på. De bedste anbefalinger herfra!
Mette T.
Professionel, engageret, empatisk og behandling, der hjælper
Lone I.
Jeg har gået hos Rikke i over 10 år. Hun er den mest kompetente behandler, jeg til dato har mødt. Jeg er opereret for diskusprolaps, og bøvler ud over det, med angst efter et overfald for flere år tilbage, samt musearm bl.a pga kontorarbejde. Jeg ved ærlig talt ikke hvad jeg skulle gøre, hvis Rikke pludselig stoppede med at behandle - hun har reddet mig mange gange!! Jeg anbefaler hende til ALLE, næsten uanset hvad det omhandler.
Charlotte S.
Rikke er professionel og varm. Jeg bliver taget alvorligt, hørt og forstået. Jeg har haft gavnlig effekt på alt fra træt amme-arm til psykiske ubalancer. Mine børn er blevet behandlet mod myggestik og traumer i kroppen. Rikke hedder hjemme hos os "den søde læge med stikke-kiks". Jeg har haft positiv gavn af Rikke i over 15 år.
anemona Probert P.
Jeg er blevet behandlet af Rikke igennem mange år efterhånden Indledningsvis kom jeg på grund af trigeminus neuralgi, som gav mig smerter og medførte et stort medicinforbrug. Rikke hjalp mig af med medicinen, og det er flere år siden jeg har haft smerter. Jeg får nu vedligeholdede behandlinger mod kæbespændinger.Rikkes behandlinger og omsorg hjalp mig gennem en svær periode, og jeg kan på det varmeste anbefale hende.
Rikke Maribo S.
Igennem 2 år har jeg fået behandlinger af Rikke Godthjælp og jeg kan ikke anbefale hende varmt nok. Udover at være super empatisk, lyttende og god til at skabe ro og tryghed i behandlingen af en klient som har døjet med angst (også for nåle) og kroniske smerter i en årrække, er hendes professionelle kompetencer og indsigt i sit felt helt uden sammenligning. Hun har konkret hjulpet mig med at komme helt ud af smerte-medicin, jeg har færre migræner og min psoriasis er blevet mindre. Slutteligt har hun også hjulpet med generelle ryg og nervesmerter som ingen anden type behandling nogen sinde har kunnet.Jeg har den største tillid til hendes kompetencer. Tak Rikke for det du har gjort for mig.
Signe V.
Rikke er en fantastisk dygtig akupunktør!! Jeg anbefaler hende hermed på det varmeste til alle, der måtte have brug for akupunkturbehandling.
Bodil M.
Rikke har behandlet mig for psoriasis og allergi med stor succes! Er i dag stort set fri for alle tidligere gener, uden brug af supplerende medicin og lægemidler - stik imod hvad læger og dermatologer ellers havde stillet i udsigt.Altid sød, smilende og nærværende behandling - kan kun anbefales!
Stefan K. H.
Jeg har gået hos Rikke i en længere periode for betændelse i brystkassen. Hun er den eneste, der har formået at kunne afhjælpe det, hverken læger, fysioterapi eller andet har tidligere virket.Jeg kan varmt anbefale klinikken og Rikke.
Kristian A.
Har nu gået ved Rikke Godthjælp i en kortere periode til behandling for migræne, allergi og smerter i nakke samt lænd. Det er zoneterapi og akupunktur for både krop og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale behandling hos Rikke - jeg er næsten lige begyndt og er langtfra færdig. Glæder mig allerede til de næste behandlinger - det hjælper!!!Kærlig hilsenChristine W.
Ji W.
Fantastisk dygtig akupunktør!!!Jeg kom til Rikke Godthjælp efter at have set et indslag i TV med hende. Jeg fik behandling for kvalme i forbindelse med graviditet, resultatet af behandlingen var så overvældende posetiv og jeg havde en fantastisk graviditet med ganske få behandlinger for de forskellige andre ubehag der opstod. Siden 2010 har jeg således fået afhjulpet astma, eksemer og allergi. Rikke kan hjælpe med alt hvad jeg har haft a helbredsproblemer siden. Når jeg har stress og andre mere mentale situationer forsvinder de også med hjælp fra Rikke Godthjælp. Anbefaler på det varmeste!
Helle C.
Hold dig opdateret med vores nyhedsbrev
 • Kursus

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores kurser
  .

 • Behandling

  Du har valgt nyhedsbrev omkring vores behandlinger
  .

 • English

  You've chosen our english newsletter
  .

Her finder du klinikken
GODTHJÆLP flytter. Pr. 16. september finder du os på Sortedams Dosseringen 59, 2100 København Ø
Translate »