Auriculokursus i Sydfrankrig

Home/Auriculokursus i Sydfrankrig

Hvert andet år i september bruger jeg en uge i Colombier Le Jeune, en lille, smuk landsby i Sydfrankrig. Her samles elever fra hele verden og modtager undervisning af nogle af de fremmeste læger og professorer inden for hovedsageligt auriculoterapi og auriculomedicin, men der bliver også tid til lidt posturologi.

Hvert år bliver der taget emner op, der fremlægges og belyses af dedikerede undervisere. Oftest bliver der sat en hel dag af til underviseren og emnet, så der bliver gået i dybden.

Det er til fordel for både de erfarne og de mindre erfarne behandlere. Alle bliver informationsmættede på sådan en uge. Ingen går fra undervisningen uden et hoved fyldt af nye ideer, der må prøves af, eller punkter, der skal benyttes ved kommende behandlinger.

I frokosten bliver der diskuteret og debatteret. ”Mestrene” sidder til bords, og de må stå for skud for de spørgsmål, der dukker op, når man får lov at leve sig helt ind i en verden af terapi, teori og nåle.

Området, hvor symposiet afholdes, er smukt og bjergrigt. Der er muligheder for en vandretur eller en tur til den nærmeste større by, hvor der er et mylder af cafeer og butikker.

Midt på ugen går turen til Rafael Nogiers landsted, hvor der serveres fantastisk fransk mad. Tiden nydes med snak, pianokoncert i haven og udsigt over dalen og til dyrene på marken.

Det er en vidunderlig uge, jeg altid ser frem til. Hvis jeg skal sige noget negativt, er det en udfordring at få ordentlig mad, hvis man ikke vil have mælkeprodukter eller hvede. Det kan virke lidt bagvendt, når nu det er behandlere, der selv tester for fødevareintolerancer …

Undervisningen foregår på engelsk eller fransk. Undervises der på fransk, oversættes der til engelsk.

Hvem underviste i år?

Der var flere emner igen i år; D.M. Jean Luc Vigneron underviste og fortalte om faserne i øret. M.D. Anthony de Sousa om auriculomedicin og specifikke behandlingsmetoder. Prof. Pierre Magnin om VAS og photoner. M.D. Chantal Vulliez om tandfokus og auriculomedicin. M.D. Michel Marignan og M.D. Raphael Nogier havde fælles patienter, så de behandlede og kommenterede med hver deres syn på behandlingsstrategi.

Jeg vil fremhæve Chantal Vullies. Hun er en stærk, vidende kvinde. M.D. i tandkirurgi. Hun har gennem mange år. arbejdet med Poul Nogier, som var grundlæggeren af Auriculometoden,  Hun har stået i spidsen for foreningen GLEM, lokaliseret i Lyon i Frankrig, som står for formidling og udvikling af auriculoterapi og auriculomedicin.

 

Syge tænders indflydelse

Overskriften på Chantal Vullies oplæg var: Fejl i kropsfunktionen som resultat af sygdom, Årsagsudredning og behandling.

Vore tænder har en enorm indflydelse på vores krop, de sygdomme, vi lider af, og den healing, vi skal igennem efterfølgende. Fjerner man en syg tand, skal man vide og forstå, at kroppen i det omkringliggende område husker.

De frekvenser, der var i tanden, findes også i gummerne. Det er derfor ikke altid en god ide at fjerne en tand for at løse et problem. Vælger man alligevel at gøre det, skal man huske at behandle gummen og kæben for de ubalancer, der stadig ligger i områdets hukommelse.

Tænderne og deres indflydelse på vores krop gennem nervesystemet er vigtig. De forskellige tænder har indflydelse på forskellige dele af kroppen. Hårdt sammenbid vil have indflydelse på, hvordan nerver trykkes og måske afklemmes.

Indflydelse fra bidet kan se på alt fra fertilitetsproblemer, umiddelbart uforklarlige smerter rundt i hele kroppen, åndedrætsbesvær, tinnitus, enorm træthed og meget, meget mere.

Alt jeg kan sige herfra er – join me in two years! Det er en oplevelse for livet.

 

Af Rikke Godthjælp

www.godthjaelp.dk

Godthjælp Kurser

Tilmeld dig vores kursus nyhedsbrev, og hør om vores spændende kurser!

You have Successfully Subscribed!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

 

Hør mere om vores behandlinger og bliv underrettet som den første, når vi får nye behandlere, indfører nye behandlingsmetoder eller der kommer gode tilbud.

Du er hermed tilmeldt!